Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

43 bin keklik, 17 bin sülün doğaya bırakılacak

Bu haberin fotoğrafı yok
43 bin keklik, 17 bin sülün doğaya bırakılacak

Çevre ve Orman Bakanlığı, tabii değerlerimiz olan keklik ve sülünlerin tabiattaki devamlılığını sağlamak ve gelecek nesillerin bu zenginlikten mahrum kalmamaları gayesiyle keklik ve sülün üretimine hız verdi

Çevre ve Orman Bakanlığı’na bağlı istasyonlarda sülün ve keklik üretimi yapılarak hem keklik ve sülünlerin tabiattaki devamlılığını sağlamak hem de tabii hayatın korunması hedefleniyor.
Yapılan üretim çalışmaları sonucu 2003–2010 yılları arasında 102 bin 779 keklik ve 97 bin 976 sülün olmak üzere toplam 200 bin 755 kanatlı hayvan tabiata salındı.
Çevre ve Orman Bakanlığı bünyesindeki Samsun Gelemen, Bursa Ovakorusu ve İstanbul Polonezköy sülün; Kahramanmaraş Kapıçam, Yozgat, Gaziantep ve Afyonkarahisar Şuhut keklik üretim merkezleri sağlıklı ve planlı şekilde üretime geçti ve yıllar itibari ile üretim hedefleri belirlendi.
Belirlenen hedefler doğrultusunda 2011 yılında 43 bin keklik ve 17 bin sülün olmak üzere toplam 60 bin adet kanatlı yaban hayvanı tabiata bırakılacak. Keklik ve sülün dışında Tokat Tavuğu, Turaç ve Çil Keklik üretimi için deneme üretimi çalışmalarına başlandı. Alınan neticelere göre söz konusu kanatlı hayvanların da üretimine geçilecek.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti