Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

44 yıl sonra iç organlarının yerinin ters olduğunu öğrendi

Bu haberin fotoğrafı yok
44 yıl sonra iç organlarının yerinin ters olduğunu öğrendi

Özel Fuar Hastanesi’ne bronşit şikayetiyle başvuran 44 yaşındaki kadın yüz binde bir görülen bir durumla karşılaştı. 44 yaşındaki Cemile Kaplan, iç organlarının farklı yerlerde bulunduğunu öğrendi

Bronşit şikayeti ile Özel Fuar Hastanesi’ne başvuran Cemile Kaplan’ın (44) yapılan tetkiklerinin ve ultrasonografisinin ardından, vücut organlarının ters olarak yerleşik olduğu, safra kesesinde de taş ve iltihaplanma oluştuğu belirlendi. Genel Cerrahi Polikliniğine yönlendirilen Kaplan’ın iç organlarının yerlerinin farklı olduğu tespit edildi. Özel Fuar Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Murat Kebapçıoğlu, hastanın durumunun, Radyoloji Uzmanınca tekrar değerlendirdiklerinde, organların tamamen yerlerinin farklı olduğunun kesinleştiğini belirtti.
YÜZ BİNDE BİR OLASILIK
Tıp dilinde ‘Situs İnversus Totalis’ adı verilen bu durumdaki bir hastanın, Türkiye ve Dünya genelinde yüz binde bir olasılık olduğunun altını çizen Op. Dr. Kebapçıoğlu, “Nadir olan bu hastalarda sadece vücut organları yer değiştirmekle kalmaz, aynı zamanda organlar da, bazı farklılıklar gösterir. Hastamızın da ciddi akciğer problemleri vardı. Önce tedavisi yapıldı, daha sonra da yüksek spinal anestezi ile, yani bilinç açık ve tam uyumadan, safra kesesi alındı. Şu an itibari ile de hastamızın başka sorunu yok” dedi.
Cemile ve eşi Recep Kaplan, organların tamamının yerlerinin ters olduğunu öğrendiklerinde çok şaşırdıklarını bu durumu olduğu gibi kabulendiklerini belirtirlerken, Özel Fuar Hastanesi doktarlarına teşekkür ettiler. (Kocatepe Haber Merkezi)