Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ali İhsan Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

49 YIL SONRA BULUŞMA – Kocatepe Gazetesi

Ali İhsan Küçükkurt 28 Ağustos 2017 Pazartesi 13:08:52
 

İnsanın hayatı boyunca unutmadığı arkadaşlıklar, dostluklar vardır.
Okul döneminde sınıf arkadaşlığı, vatani görevinde asker arkadaşlığı, çalışma hayatında iş arkadaşlığı gibi…
Benim de bugüne kadar, öğrenim dönemimde  unutmadığım bazı sınıf  arkadaşlarımın isimleri ve hayalleri hafızamda olmasına rağmen, çoğuyla yıllardır karşılaşma ve görüşme imkanı olmadı.
1968-69 öğrenim yılında Afyon Lisesi’nden mezun olmama rağmen, Lise 1-2’nci sınıfla son sınıfın ilk dönemini İstanbul Pendik Lisesi’nde okudum.
Pendik Lisesi’nden unutmadığım sınıf arkadaşlarımın başında, her yıl sınıf birincisi olan, o yıllarda İstanbul Radyosu’nun düzenlediği Liseler arası bilgi yarışmasında Pendik Lisesi takımında yer alan Bingür Sönmez vardı.
Okul dönemi, askerlik dönemi bitti. Çalışma hayatım sürerken, yıllar sonra bir gün televizyon ekranında Prof. Dr. Bingür Sönmez’le karşılaştım. Şaşırdım, heyecanlandım ve çok sevindim…
1969 yılından sonra 10 yıl öncesine kadar sınıf arkadaşım Bingür’le  hiç irtibatımız olmadı.
10 Yıl önce, merhum ağabeyim İbrahim Küçükkurt’un bir dostunun sağlık sorunu için telefonla aradım.
Endişeliydim. Aradığım Türkiye’nin ünlü Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmezdi.  Beni hatırlayacak mıydı?
Sekreteri ameliyatta olduğunu, yoğun programı olduğunu, hasta isem randevu almamı  söyledi. İsmimi ve telefonumu verdim.
Aynı gün gece 23.45’de telefonum çaldı. Arayan Bingür’dü. Beni hatırladın mı dedim. “Seni nasıl unuturum.”dedi. Uzun uzun konuştuk…
Ve 49 yıl sonra,  geçen hafta Cuma günü sabahı, yine Afyon Lisesi’nden Sınıf arkadaşım Kadir Altınkaya’nın sayesinde,  Pendik Lisesi’nden Sınıf arkadaşım Prof. Dr. Bingür Sönmez’le Afyon’da sabah kahvaltısında buluştuk, kucaklaştık, hasret giderdik…
Bu buluşmaya vesile olan sabah kahvaltısını organize eden Gazeteci Yazar Murat Akarçay’a nazik daveti için, başta arkadaşım, kardeşim Kadir Altınkaya olmak üzere, kahvaltının çok samimi bir ortamda geçmesinde emeği olan; Afyonkarahisar İli Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Ali Çelikten ve Sarıkamış Gönüllülerinden emekli öğretmen Ahmet Tunca’ya şükranlarımı sunuyorum.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER