Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

5 bin köy ihya olacak

Daima orman köylüsünün yanında
5 bin köy ihya olacak

Daima orman köylüsünün yanında olan ve onların hayat şartlarını daha iyi seviyelere ulaştırmak için gayret eden Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 2015-2019 yılları arasını kapsayan 5 yıllık sürede uygulayacağı “5.000 Köye 5.000 Gelir Getirici Orman Projesi” ile orman köylüsüne yeni gelir kapıları aralıyor. Proje çerçevesinde 32.429 hektar alanda gelir getirici orman tesis etmeyi planlayan Orman ve Su İşleri Bakanlığı, bugüne kadar 1.506 adet köyde çalışma yaparak yaklaşık 4 milyon 200 bin adet ceviz, badem, kestane, dut, fıstıkçamı, alıç, ahlat, kuşburnu, defne, keçiboynuzu, aşılı zeytin gibi gelir getirici fidanları toprakla buluşturdu.
Orman köylüsünü hasım değil hısım olarak gördüklerinin altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Biz her zaman orman köylümüzün yanında olduk. Ülke nüfusumuzun yaklaşık yüzde 10’u orman içi ya da orman bitişiği köylerde yaşıyor. Bu projeleri geliştirmekteki ve uygulamadaki gayemiz, atıl durumda olan bozuk ormanlarımızı verimli hale getirerek ekonomiye kazandırmak ve kırsaldaki vatandaşlarımızı yerinde kalkındırmaktır” diye konuştu.
Bozuk orman alanlarında tesis edilecek gelir getirici ormanların tamamen orman teşkilatı tarafından oluşturulduğunu vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Yani bu alanların etrafının çevrilmesi, fidanların temini ve dikilmesi, 3 yıl boyunca bakımı ve masrafları orman teşkilatımız tarafından yapılacak. Geliri ise tamamen orada yaşayan vatandaşlarımızın olacak” değerlendirmesinde bulundu. (Kocatepe Haber Merkezi)