Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

5 ilden 550 gönüllü buluştu

5 ilden 550 gönüllü buluştu
5 ilden 550 gönüllü buluştu

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) 2010 yılının Dördüncü Bölgesel Eğitim Toplantısı Afyonkarahisar’da gerçekleştirdi. Festival havasında geçin toplantıya 5 ilden 550 eğitim gönüllüsü katıldı

Afyonkarahisar Anemon Otel’de düzenlenen toplantıya, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Gökhan Veli Kişioğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Belkıs Özkara, Çobanlar Belediye Başkanı Salih Alaka, Afyon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Afyon Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Şükrü Demirayak, TEGV Başkanı Cengiz Solakoğlu, Ankara, Eskişehir, Uşak ve Konya’dan 550 eğitim gönüllüsü katıldı.
“Sokağın alternatifiyiz”
Toplantının açılış konuşmasını yapan TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Solakoğlu, gönüllülerin yüzde 80’ini üniversite öğrencilerinin oluşturduğunu söyledi. Büyük bir sorumluluk içinde çocuklara sevgi ve bilgilerini aktardıklarını anlatan Solakoğlu, “Bizler kendimizi geleceği şekillendirmeye adadık. Ülkemizde yılda 1 milyon 200 bin çocuk, okula yeni başlıyor. Bu çocukların çoğu, vakitlerini sokaklarda geçiriyor. Biz okulunu tamamlayıcısı, sokağın ise alternatifiyiz. Çocukları sokağın karanlığına kaptırmamak için çabalıyoruz. Eğitim yaşamsal önemi olan, ihmal edilmemesi gereken bir konudur. Türkiye’nin yaşadığı sorunların altında eğitim eksikliği yatmaktadır. Çekilen sıkıntılar kader değil, eğitim eksikliğidir. Eğitim alanında diğer Sivil Toplum Kuruluşlarını da tetikledik. Ayrıca Vakfımızı özenle siyasetin dışında tuttuk. Gönüllülük bizim en büyük gücümüzdür. Hepimiz ülkemizin geleceğinden sorumluyuz” dedi.
Gönüllülere teşekkür belgesi
TEGV Genel Müdürü Nurdan Şahin ise, Vakfın 15 yıllık tarihini özetleyen bir sunum yaptı. Konuşmaların ardından TEGV Eğitim Dostları Teşekkür Töreni’ne geçildi. Törende 1, 3 ve 5 yılını dolduran gönüllülere teşekkür belgeleri TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Solakoğlu tarafından verildi. Törende Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Gökhan Veli Kişioğlu, Çobanlar Belediye Başkanı Salih Alaka, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Belkıs Özkara, Afyon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Afyon Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Şükrü Demirayak ve İkbal Şirketler Grubu adına İkbal Otel Genel Müdürü Orhan Kuş teşekkür plaketi aldı. Teşekkür Töreni’nin ardından basına kapalı olarak devam eden ve adeta festival havasında geçen Dördüncü Bölgesel Eğitim Toplantısı, akşam saatlerinde düzenlenen konserle sona erdi. (Kocatepe)