Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

54 günde 11 proje – Kocatepe Gazetesi

54 günde 11 proje – Kocatepe Gazetesi
54 günde 11 proje

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından kurulması planlanan “Kent Müzesi” çalışmalarına bilimsel açıdan katkıda bulunmak amacıyla Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) bünyesindeki araştırma projeleri yürütücülerinin katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi.
Korel Otel’de düzenlenen toplantıya Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve Kent Müzesi Üniversite Koordinatörü Doç Dr. Turan Akkoyun ile beraber proje yürütücüleri katıldı.
Üniversite-şehir işbirliği kapsamında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak için toplantıyı düzenlediklerini belirterek çalışmalara katkıda bulunan ve emeğe geçen akademisyenlere teşekkür etti.
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise proje yürütücülerinin çalışmalarını büyük özveri göstererek yaptığını ifade ederek “Bu proje hepimizin yüz akı. Şehrimize yapacağımız en güzel katkılardan biri. Sonuna kadar gideceğiz ve bu projeyi bitireceğiz” dedi.
AKÜ Rektör yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karakaş da araştırmacılara, araştırmalarını yaparken bazı zorluklarla karşılaşabileceklerini hatırlatarak, bu zorlukları aşma noktasında her zaman işbirliği içerisinde olunacağını söyledi.
TOPLAM  11 PROJE VAR
Toplantıda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Doç. Dr. Turan Akkoyun ise “Mart 2016’da protokol imzalayıp, Afyonkarahisar Kent Müzesi’ne temel oluşturacak ‘Kültürel ve Doğal Varlıkların Belirlenmesine İlişkin Araştırma Projeleri’ isimli bu işe giriştik. Tamamen gönüllülük esasına dayanan bu işte resmi olarak imzaların atılmasının üzerinden tam iki ay geçti. Fiili olarak da bugün (dün) görevimizin 54. günü. Toplamda ise oluşturulan 11 proje; bir koordinatör, iki koordinatör yardımcısı, 10 yürütücü, 21 araştırmacı tarafından sürdürülmekte” şeklinde konuştu.
Toplantıda Araştırma Projeleri Koordinatör Yardımcıları Doç. Dr. Uğur Cengiz Erişmiş ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Karazeybek de birer konuşma yaparak yapılan çalışmaların önemine dikkat çektiler. Daha sonra ise proje yürütücülerinden Yrd. Doç. Dr. Ümit Emrah Kurt, Yrd. Doç. Dr. Cihad Cihan, Uzman Yusuf İlgar, Yrd. Doç. Dr. Fikret Yaman, Doç. Dr. Ahmet Baytok ve Öğretim Görevlisi Hakan Yılmaz projelerindeki araştırmalar hakkında bilgiler verdiler. Ayrıca araştırmacılardan Doç. Dr. Hüseyin Koçak, Doç. Dr. Mustafa Kargıoğlu, Yrd. Doç. Hatice Yılmaz, Öğr. Grv. Erkan Çelik ve Arş. Grv. Sena Coşkun ise çalışmalardaki esaslar üzerinde fikir beyan etti.
Üniversite bünyesindeki çalışmalar, “Antik Çağda Afyonkarahisar” projesi Yrd. Doç. Dr. Ümit Emrah Kurt’un yürütücülüğünde; “Afyonkarahisar’da Türk Hâkimiyeti (Selçuklu ve Beylikler Dönemi)” projesi Yrd. Doç. Dr. Cihad Cihan’ın yürütücülüğünde; “Osmanlılar Döneminde Afyonkarahisar ve Dönemin Eserleri” projesi Koordinatör Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Karazeybek’in yürütücülüğünde; “Afyonkarahisar Eğitim Kurumları” projesi Uzman Yusuf İlgar’ın yürütücülüğünde; “Milli Mücadele’de Afyonkarahisar” projesi Kent Müzesi Koordinatörü Doç. Dr. Turan Akkoyun’un yürütücülüğünde; “Afyon Kocatepe Üniversitesi” projesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın yürütücülüğünde; “Afyonkarahisar Ekonomisi” projesi Yrd. Doç. Dr. Fikret Yaman’ın yürütücülüğünde; “Afyonkarahisar’da Basın ve İletişim Tarihi” projesi Kent Müzesi Koordinatörü Doç. Dr. Turan Akkoyun’un yürütücülüğünde; “Afyonkarahisar Biyoçeşitliliği” projesi Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Uğur Cengiz Erişmiş’in yürütücülüğünde, “Afyonkarahisar’ın Yemek Kültürü” Doç. Dr. Ahmet Baytok’un yürütücülüğünde; “Kent Belleği Araştırması ve Belgesel Filmleri (Sözlü Tarih Çalışmaları)” projesi ise Öğr. Grv. Hakan Yılmaz’ın yürütücülüğünde gerçekleşiyor. (Kocatepe Haber Merkezi)