Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

6 yılda 15 milyon liralık destek

6 yılda 15 milyon liralık destek
6 yılda 15 milyon liralık destek

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap, 2007’den bu yana Afyonkarahisar’a makine ekipman desteği çerçevesinde 15 milyon liralık katkı sağlandığını söyledi. Arap, bu yıl süt toplama projesiyle ilgili makine ve ekipman başvurularının da olumlu neticelendiğini aktardı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklemesi Programı makine ekipman alımlarının desteklenmesi projesi kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 2 milyon 828 bin 391 TL hibe katkısı verildi. Hibe destek töreni çiftçilerin ve protokol üyelerinin katılımıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi.
“BÜTÇEYİ DOĞRU KULLANDIK”
Törende konuşan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap, 2007’den bu yana Afyonkarahisar’a makine-ekipman konusunda önemli bir desteğin sağlandığını söyledi. Arap, “2007’den bu yana toplam sağlanan 2 bin 32 çiftçimize 15 milyon lira. Beni ve çalışma arkadaşlarımızı gururlandıran bir çalışma içindeyiz. Geçen yıllara nazaran farklı bir yöntem izledik. 2007’den bu yana ile sağlamış oldukları makinelerin envanterini çıkardı. Alışılagelen tebliğlerde bazı ekipmanlar ön plana çıkmış. Her ilde desteklenmesi gereken alet ve ekipmanlar farklılık gösterir. İhtiyaç olmayan ekipmanı belirledik, 34 ekipman içinde 17 ekipmanı desteklemeden çektik. Bize ayrılan bütçenin doğru kullanılmasını sağlamış olduk.
Bize ayrılan bütçenin doğru ve dengeli bir şekilde, tüm ilçelerimizin faydalanmasını sağladık” dedi.
SÜT PROJESİ’NDE ARAÇLARA
CİHAZLAR TAKILDI
Bu yıl süt toplama projesi geliştirdiklerini, bu konuda da hibelere önem verdiklerine dikkat çeken Arap, şöyle devam etti:
“Süt ile ilgili yaptığımız çalışmayı duymayan kalmadı. Yaptığımız çalışma Türkiye’de tek. Üreticiden işletmeye kadar hangi tanka girdiğini görmeyi sağlama noktasında çalışmamız Türkiye’de ilk. Kaliteli hammaddeyi sağladıktan sonra, mutlaka olumlu yansımaları olacaktır. Biz bu çalışmamızı tüm ilçelerde süt toplayıcı araçların takip cihazlarının takılması burada son buldu. 10 gündür bizden plaka almış 300 aracın takip cihazı ile izlenebilmesi için herbirine cihazın takılma işlemi sona erdi. Makine ekipman desteklemesi çerçevesinde süt soğutma tankı ve sağım ünitelerinin tamamını destek kapsamına aldık. 315 bin hibe, bu ekipmana verdik.”
Tören Vali İrfan Balkanlıoğlu ve protokol üyeleri tarafından hibe desteği alan üreticilere zirai aletleri teslim etmeleri ile sona erdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Kaliteli ve verimli
ürünler için destek şart

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kaliteli gıda ürünlerinin, gelişmiş teknoloji sayesinde verimli hale gelebileceğini söyledi. Balkanlıoğlu, “Gelişen ve değişen çağda tarım aletlerinin ayak uyduramaması söz konusu olamaz. Teknolojiyi yakalamış zirai aletler sayesinde çok verimli ve çok az girdilerle daha kaliteli ürünler üretilmektedir. İşte bunun için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı söz konusu zirai aletlerle vatandaşımızı buluşturuyor. Bu önemli çalışma inanıyorum ki insanlarımızın geleceğine yönelik büyük adımlar atılmasına sebep olmaktadır. Ve bu uğurda ne kadar destekleme verilse verilsin azdır.Herkes, her birey üzerine düşen görevleri yaptığı sürece daha sağlıklı, daha kaliteli ve en üst verimle ürünler üretilecektir. Zaten sürekli ileriye giden teknoloji ve yüksek teknolojiye sahip zirai aletler sayesinde bu durum çok daha kolay sağlanacaktır. Sözünü ettiğim aletlerinde üreticiyle buluşturulması için de devletin desteği şart. Bunu da son günlerde yapılan çalışmalarla görmekteyiz” dedi.