Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“640 bin metrekarelik alanda yarış pisti yapacağız”

Belediye Meclisi Haziran Ayı
“640 bin metrekarelik alanda yarış pisti yapacağız”

Belediye Meclisi Haziran Ayı Toplantısında, projenin yapılacağı Merkez Çetinkaya, Dörtyol-Battalgazi Mahallesi’ndeki ilgili parsellerin bulunduğu alanda imar plan tadilatı yapılması hakkındaki teklif maddesi oy birliğiyle kabul edildi. Projeyle ilgili olarak Meclis üyelerini bilgilendiren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Söz konusu bölgede, 610 bin metrekare hazine arazi ile 30 bin metrekare civarında belediye arsası var. Bakanımız Veysel Eroğlu’nun istek ve talimatıyla burada otomobil, motosiklet, drag, drift, go kart, carting yarış pisti, Valimiz Aziz Yıldırım’ın özel isteği doğrultusunda da at yarışları pisti yapacağız” dedi.
VALİ YILDIRIM’DAN PROJEYE BÜYÜK DESTEK
Vali Azil Yıldırım’ın proje için özel gayret sarf ettiğine dikkat çeken Başkan Çoban, “Sayın Valimiz, Defterdarlık ve Milli Emlak Müdürlüğü ile görüştü, araziyi gezdi. Milli Emlak Müdürlüğümüz de burasının olabileceğini bildirdi. Daha sonra bize Valilik’ten burasının spor tesisi yapılması amacıyla düzenlenmesi yönünde bir yazı geldi. O nedenle bu alanda imar plan tadilatı yapılması yönünde karar aldık” ifadelerini kullandı.
Başkan Çoban, şehir merkezinde, Konya yolunda ve 2. Küçük Sanayi Sitesinde illegal hız yarışı yapan insanların, artık bu yeni yarış pistinde etrafı çevrilmiş ve güvenliği sağlanmış şekilde yarışlarını yapabileceklerini kaydetti.
“TÜRKİYE’DE ÖRNEĞİ OLMAYAN BİR TESİS YAPACAĞIZ”
İmar plan tadilatı yapıldıktan Milli Emlak’tan arazinin tahsisini isteyeceklerini dile getiren Başkan Çoban; “Eğer Milli Emlak, verdikleri söz doğrultusunda bu tahsisi yaparsa, hemen çalışmalara başlayacağız. Zaten projelere başladık şimdiden mimarlarla görüşüyoruz. Daha sonra hazırladığımız projeleri Uluslararası Otomobil Federasyonu’nun (FİA) onayına sunacağız. Onayı aldıktan sonra projeye başlayacağız. İstanbul’da böyle bir yarış pisti var ama sadece 1-2 kez kullanılmış, şu anda da bir takım problemlerden dolayı kullanılamıyor. Bir de orası engebeli bir araziye yapıldığı için seyirci tribünlerinden sadece yarışın başladığı ve bittiği yer görülüyor. Ama bizim yapacağımız pistte inşallah başarabilirsek seyirciler yarışın tamamını izleyebilecek. Türkiye’de amaçladığımız tesis gibi başka bir tesis yok. Ayrıca burada sadece yarışlar değil, güvenli sürüş teknikleri ve trafik eğitimleri de verilebilecek” diye konuştu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti