Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“74 Yıl Bekledik 1 Saat Daha Bekleriz”

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkanı Av. Burcu Köksal, mazbatasını imza eksikliği nedeniyle bir saat gecikmeli aldı. Mazbatasını almadan önce konuşan Başkan Köksal, “74 yıl bekledik, 1 saat daha bekleriz.” dedi.

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkanı

KÖKSAL KENTİN İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI OLDU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Belediye Başkanı Av. Burcu Köksal, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İbrahim Küçükkurt Konferans Salonu’nda düzenlenen tören ile mazbatasını Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Erdem Kılıç’tan aldı. Türkiye’de çok partili döneme geçilen 1945 yılından bu yana Afyonkarahisar’da ilk kez CHP’den bir Belediye Başkanı seçildi. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin sonuçlarına göre, CHP’li Burcu Köksal Belediye Başkanı oldu. Burcu Köksal, CHP tarihinde bir ilki gerçekleştirerek kentin ilk kadın Belediye Başkanı olma unvanını kazandı.

MAZBAAT TESLİMİ BİR İMZA EKSİKLİĞİ NEDENİYLE GECİKTİ

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Afyonkarahisar Belediye Başkanlığını kazanan CHP Grup Başkan Vekili Milletvekili Av. Burcu Köksal, bugün yapılan törenle mazbatasını aldı. Köksal, mazbatasını bir imza eksikliği nedeniyle, 1 saat gecikmeli şekilde aldı. Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Erdem Kılıç, Türkiye genelinde yapılan 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde CHP’nin Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal, Afyonkarahisar’da oyların yüzde 50’den fazlasını alarak Belediye Başkanlığını kazandığını belirtti. Kılıç, seçim sonuçlarının hayırlara vesile olmasını diledi.

“ÖNCEKİ SEÇİM MÜDÜRLERİNEN ÖRNEK ALINMASINI DİLİYORUM”

Merkez İlçe Seçim Kurulu Müdürü Ahmet Arslan, tören başlangıcında istenmeyen bir neden dolayısıyla mazbata teslim töreninin bir saat gecikeceğini bildirdi. İstenmeyen nedenin eksik bir imza olduğu anlaşıldı. Törende konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Av. Burcu Köksal, şunları söyledi: “Bir saatlik bir gecikme oldu ama olsun, biz 74 yıldır bu anı bekliyorduk, 1 saat bizim için hiç bir şey değil. Mazbatada yaşanan bir eksiklikten dolayı 1 saat gecikmeli olarak törene başladık. Mazbatayı almam için gayret gösteren, gerçekten hukukun gereğini yapmaya çalışan seçin hakimimize çok teşekkür ediyorum. Seçim Müdürümüze de önceki dönem görev yapan kıymetli seçim müdürlerimizi örnek almasını, onların tavsiyesini dinlemesini diliyorum. Çünkü yapılan iş liyakatle yapılmalı, hukuka uygun yapılmalı ve işinizi ciddiye alarak yapılmalı ve işte bu yüzden liyakat diyoruz. Liyakatin önemi burada ortaya çıkıyor. Önceki dönem seçim müdürlerimize gerçekten çok teşekkür ediyorum. Şuan ki Müdür beyinde onları örnek almasını, onların çalışma şekli ile çalışmasını temenni ediyorum.”

“AFYON HALKI BİR CUMHURİYET KADININA YÖNETİMİ TAKDİM ETTİ MİNNETTARIM”

Başkan Köksal, sözlerini şöyle tamamladı: “3 Nisan 1930 yılında Türk kadınına verilen Seçme ve Seçilme Hakkının yıl dönümünde mazbata almak benim için ayrı bir anlam taşıyor. Çok yorulduk, çok mücadele ettik. Ama sonunda Afyonkarahisar halkı kararını verdi. Ve 74 yıl sonra Cumhuriyet tarihinde bir Cumhuriyet Kadını olarak Afyonkarahisar’ın yönetimini hemşehrilerim bana takdim etti. Bunun için minnettarım. Bugünden sonra bütün Afyonkarahisar’lı hemşehrilerime hizmet etmek için gecemi gündüzüme katarak çalışacağım. Bugün benim için ayrı bir özelliği var, 3 Nisan 1930 Türk Kadınına Belediye seçimlerinde Seçme ve Seçilme hakkının verilişinin yıl dönümü. Tam da bugün Türkiye Cumhuriyeti’nde bir Türk Kadını olarak Afyonkarahisar’ın İlk Kadın Belediye Başkanı olarak mazbatamı alıyorum. Bana bu gururu, bu onuru yaşatan bütün hemşehrilerime, herkese sonsuz teşekkürler. İyi ki varsınız, bundan sonra Afyonkarahisar’da emin olun her şey çok daha güzel olacak.” Konuşmanın ardından Başkan Köksal’a Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Erdem Kılıç, tarafından mazbatası teslim edildi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti