Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

750 konutluk Kanlıca TOKİ projesi başlıyor

AK Parti Milletvekili İbrahim

AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, gazeteniz Kocatepe’ye Kanlıca Mahallesi’nde 750 konutluk iki etaplı ihalenin yapıldığını açıkladı. Yurdunuseven, “Allah kısmet ederse 15 Ekim 2021 Cuma günü sözleşmesi imzalanacak. Küçükçobanlı’daki hak sahiplerimiz de buradan ev sahibi olacaklar” dedi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise şehiriçi trafikte genel ve kalıcı bir düzenlemeye hazırlandıklarını bildirdi

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili Hükümlü ve Tutuklu Hakları Alt Komisyonu Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Öner, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz, Belediye Özel Kalem Müdürü Mehmet Savaş gazeteniz Kocatepe Gazetesi mensuplarını ziyaret etti.
“ÖĞRENCİLERİN
BARINMA SORUNU YOK”
Ziyaret sırasında güncel konuları değerlendiren AK Parti Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yurt genelinde 700 bin öğrenci yurdu kapasitesi bulunduğu açıklamasını hatırlattı. Afyonkarahisar genelinde de öğrenci barınma problemi bulunmadığını vurgulayan Yurdunuseven, “Yurt genelinde 700 bin kapasiteli öğrenci yurtlarından şu anda 500 bini doludur. Yurtlarımızda yer vardır. Ama şöyle bir durum var. İl ve ilçe bazında bazı noktalarda çok doluluk sö konusudur. Kimi yerlerde de aksine boş yurtlarımız vardır. Öğrenci yurdu yerleştirmeleri puanlama sistemiyle yapılmaktadır. Öncelikle evdeki öğrenci sayısı, evin gelir durumu, şehit yakını olup olmaması gibi özelliklerle uygulanan puanlama sistemi var. Bu puanlama sistemine göre yurt yerleştirmelerinde asil ve yedek öğrenciler belirleniyor. Öncelikle asil çıkan öğrencilerimize ilan edildikten itibaren yurtlara kayıt yaptırmaları için 3 gün süre veriliyor. Örneğin başkentimizde 3 günlük sürede 1500 kişinin kayıt yaptırmadığını öğrendik. 1500 öğrenciye tekrar kayıt yaptırmaları çağrısında bulunuldu. Üç gün de o bekleyecek. Altı günlük bir bekleme süreci var. Bu durum kayıt süresiyle ilgili bir olaydır.” dedi.
“BARINMA İÇİN EK TEDBİRLER
ALINDI, SIKINTI OLMAYACAK”
Öğrenci barınma ihtiyacına yönelik ek tedbirlerde alındığını ifade eden İbrahim Yurdunuseven, “Tüm Belediyelerimize ve Valiliklerimize talimat verildi. Bu eğitim öğretim döneminde barınma sorunu olan öğrenci olmayacak. Sıkıntısı olan varsa Belediyemize, Valiliğimize başvurabilir. Bilindiği üzere yurt genelinde misafirhaneler var. Tüm kurumlarımızın misafirhaneleri vardır. Öncelikle oralarda yurt çıkıncaya kadar öğrencilerimiz kalacaklar. Afyonkarahisar Belediyemiz öğrencilerimiz için ‘Kale Kart’ uygulamasını başlattı. Asil olup kayıt yaptırmayanları bekleyen yedekler bir hafta, 10 gündür kendilerine yurt çıkmadığını söylüyorlar. Kayıt süresinde gerekeni yapmayı ihtiyacı olmamasına rağmen başvuranlardan kaynaklanan bir bekleme süresi var. Gerekli planlamalar yapıldı, herhangi bir sıkıntı olmayacak. İfade ettiğim üzere bakanlığımız duruma el koydu. Tüm kurum misafirhanelerine talimat verildi. İnşallah ‘Ben dışarıda kaldım.’ diyen hiç kimse olmayacak.’ Bu vesile ile konu üzerinden provakasyon yapan provakatörler var. Bunlara itibar edilmemesini önemle rica ediyorum. İçişleri Bakan Yardımcımız açıklama yaptı. 123 kişi ‘barınamıyoruz’ diyerek protesto eylemi yaptı. İçlerinde muhalefet milletvekilleri de var. 70 küsur tanesinin öğrenci bile olmadığı ortaya çıktı. İçlerinden sadece birinin yurt başvurusunda yedek olduğu tespit edildi. Diğerlerinin ise başvuruları dahi yoktur. Sözkonusu provakatörler hakkında gerekli adli işlemler yapılmıştır. Madem bu kadar duyarlılar, öğrenci yanlılar İstanbul’daki rezidans sahibi tanına bilinen CHPliler dairelerini birer aylığına hizmete açabilirler. Daire başı 10 öğrenci kalsa öğrencileri barındırmış olurlar. Biz çözüm üretmek için çalışıyoruz.” diye konuştu.
“AFYON’DA YURT SIKINTISI YOK”
Cumhuriyet Mahallesinde kız ve erkek öğrencilere hizmet veren eski yurt binalarına yönelik tasarrufun ne olacağı sorusuna İbrahim Yurdunuseven şu cevabı verdi: “O binalar özel mülkiyetti. Kredi Yurtlar Kurumu tarafından kiralanmıştı. Kira süresi de doldu. Bu binalar riskli bina kapsamına girdiği için boşaltıldı.” Yurdunuseven, Afyonkarahisar’da Balı Sultan, Asiye Sultan, Tınaztepe gibi bin kişilik öğrenci yurtlarının yapılmasıyla merkezde yurt hizmeti verecek binaya ihtiyaç kalmadığını, olası bir depremde risk oluşturduğu için boşaltılan binaların özel mülkiyet olduğu için tasarrufunun sahiplerine ait olduğunu kaydetti. Yurdunuseven, Afyonkarahisar’da yeni bir yurt yapımı ihtiyacı olmadığını Kredi Yurtlar Kurumu uhdesinde modern, güvenilir kişilik kız ve erkek öğrenci yurtlarının hizmet vermesiyle yurt sıkıntısı olmadığını dile getirdi.
“MİNİBÜS HATLARI KONUSUNDA MAHKEME KARARI ESASTIR”
Her hafta Cuma Namazını farklı bir mahallede kılma prensibi doğrultusunda dünkü Cuma Namazını Uydukent’te Dörtyol Mahallesinde kıldığını aktaran Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Uydukent Minibüs hattından ekpres hat talep edildiğini anlattı. Zeybek, “Her hafta Cuma Namazını farklı bir mahalle camiisinde kılarak vatandaşla biraraya gelerek hemhal ediyoruz. Bu hatta toplam 65 adet şoför var. Kendilerine açık ve net bir şekilde ekpres hat vermeyeceğimi söyledim. Kendilerinin açtığı dava sonucu mahkeme kararı malumdur. Karara göre 49 yıl süreyi dolduranlara ruhsat verilmeyecek. ‘Bizi trafikten niye çekeceksiniz?’ diye dünkü görüşmemizde de konu gündeme geldi. Karar mahkemenindir. Kendilerinin açtıkları davanın sonucudur. Ben de mahkemenin kararını uygulamak zorundayım. İfade ettiğim üzere her zaman açık ve net oldum. Yok, halledebilirim, bakarız gibi muallâk tavır göstermedim. İşin doğrusu ne ise onu söyledim. Artık şehrimizin trafiği kaldırmıyor. Uydukent ve Erenler’e bir hat vermişler. Öyle bir hat ki Hamidiye Mahallesinden, Gazlıgöl Caddesinden, Ordu Bulvarından, Anbaryolu ve Kurtuluş Caddelerinden giriyor. Uydukent ta İslami İlimler Fakültesine kadar gidiyor. Neymiş ekspres hatmış. Ben ekspres hat falan bilmiyorum. Daha önceki hatları ne ise onun geçerli olduğunu kendilerine ifade ettim. ‘Biz bittik.’ v.s tepkiler verildi. Neden bitecekler? Orada ilk hattı alanların döneminde Afyon’da 10 tane ev vardı. Şimdi oraya koskoca şehir oturdu. 49 yıllık zaman dilimi iki nesilin istifade etmesi anlamına geliyor.” şeklinde konuştu.
“2023 YILINA KADAR DOĞALGAZIN ULAŞMADIĞI YER KALMAYACAK”
Doğalgaz çalışmaları hakkında bilgi veren Milletvekili Yurdunuseven şu ifadelere yer verdi: “Doğalgaz şehir merkezinde yaygınlaşacak. 2023 yılı sonuna kadar ilçelerimiz de dâhil inşallah doğalgazın ulaşmadığı yer kalmayacak. Bu arada üzerinden doğalgaz hattı geçen yakın mesafesinde bulunan beldeler, köyler olursa onlara da doğalgaz arzı sağlanacak. Merkezde doğalgaz dağıtım işini Aksa Afyon A.Ş planlıyor.”
“DOĞALGAZ HATTINDA SIRADA TACIAHMET, AKMESCİT VE TAŞPINAR MAHALLELERİ DÜŞÜNÜLÜYOR”
Afyonkarahisar merkezdeki doğalgaz çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Mehmet Zeybek şunları kaydetti: “Merkezde Taşpınar Mahallemize doğalgaz hattı döşendi. Önümüzdeki hafta inşallan Afyon Aksa Doğal Gaz Müdürü Tuncay Gezer’le görüşeceğim. Tacıahmet, Akmescit, Burmalı Mahallerimizi konuşacağım. Bu alan hava kirliliğinin en yoğun olduğu çanak biçimdeki yapı nedeniyle hava sirkülâsyonun yeterince sağlanamadığı bir noktadır. Hem de dar gelirli insanlarımızın bulunduğu bir bölgedir. Orada malum olduğu üzere biz kömür yardımı yapıyorduk. Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’le de konuyu görüştüm. Buralara kömür yardımı yapmaktansa doğal gaz hattını bu mahallelere getirip birer doğalgaz sobası alıp ekonomik ısınmayı sağlayarak oradaki hava kirliliğini önlemiş olacağız. Çünkü o mahallelerimizde yanan kömürün isi şehre iniyor. İnşallah böylece hava kirliliğini bitirmiş olacağız. Bunu en azından önümüzdeki yıl için planlamaya aldırmaya çalışacağım.”
“İŞİN UZMANI ÖNCÜLÜĞÜNDE
AFYON TRAFİĞİ
ELDEN GEÇİRİLECEK”
Belediye Başkan Yardımcısı Murat Öner trafik konusunda oto park ve dönüşlerle ilgili konularda kural ihlali yapılmaması konusunda hassasiyet gösterilmesi gerektiğinden söz etti. Öner, bu konularda basın yayın organlarının teşvik edici, hatırlatıcı yayınlar yapmasının önem taşıdığını söyledi. Öner, yüzde 50 oranda düzensizliğin kullanımdan kaynakladığının altını çizdi.
“MEMLEKET SAHİPSİZ
DEĞİL. TOPLU TAŞIMA
DİSİPLİNLİ VE DENETİMLİ OLACAK”
“Minibüslerle alakalı düzenleme yapacağım. Kusura bakmasınlar.” diyen Zeybek şöyle konuştu: “Bu memleket sahipsiz değildir. Minibüs şoförlerinin hepsinin yaka kartları olacak. Adam gibi traşlı olup, giyim ve kuşamlarına dikkat edecekler. Tek tip temiz örnek kıyafet uygulamasına geçilecek. Bir sürü öğrenciyi ilimizde öğrenim süreleri boyunca misafir edeceğiz. Üniversitemizin bazı bölümlerinin tercihinde düşmeler gözleniyor. Gençlerimizi, insanlarımızı kaçırmak istemiyor, şehrimizin itibarını düşünüyoruz. Minibüsle ilgili olumsuz bir örnek vereceğim. Bir hattaki minibüs içerisinde loş mavi ışık eşliğinde ‘At bir bira gerisini bana bırak.’ yazılmış. Siz kimsiniz ya? Burası Dingo’nun ahırı değil? Minibüs şoförlerinde kimlik kontrolü yapacak olan zabıta ekipleri listesinde şoför olarak kayıtlı kişinin yerine başkası olursa o hat bir hafta trafikten men edilecek.” Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, ana arterlerde Anbaryolu ve Kurtuluş Caddelerinde park yasağı uygulamasına ihtiyaç duyulduğuna işaret etti.
“BİZLER KONUŞMUYOR,
İCRAAT YAPIYORUZ”
14-17 Ekim 2021 tarihinde Gastronomi Festivalinin gerçekleştirileceğini hatırlatan Mehmet Zeybek, yerli ve yabancı ziyaretçi yoğunluğunun yaşanacağı festival programı kapsamında Afyonkarahisar’a ciddi bir döviz girişi yaşanılacağını dile getirdi. Zeybek şunları söyledi: “29 Ekim 2021 tarihinde Uluslararası Arap Boksu ve Kick Boks Turnuvasına ilimiz ev sahipliği yapacak. Beş yıl süreli anlaşmamız var. 300 üzerinde Arap ülkesinde tanıtım, yayın yapılacak. Broşürlerimizi de bastırdık. Artık somut bir şekilde sözel olarak değil termalin, kongrenin, sporun başkenti Afyonkarahisar olduğumuzu gösteriyoruz. Bizler Afyonkarahisar’ı en etkin ve yeterli şekilde nasıl tanıtırız, ilimize gelecek katma değeri nasıl arttırırız mücadelesini veriyoruz. Uzun lafın kısası bizler konuşmuyor icraat yapıyoruz.”
“ZAFER HAVAALANININ MÜSTECİRİ ‘YANDAŞLAR KAZANIYOR’ SÖYLENTİLERİNDEN BIKTI”
Zafer Havaalanının satışıyla ilgili konuyu değerlendiren Yurdunuseven şöyle konuştu: “Zafer Havaalının müsteciri muhalefetin söylemlerinden yıldığı için ‘Madem biz çok kazanıyoruz buyrun ben satayım siz kazanın.’ dedi. Onlar da bu işten memnun değiller. Açıkçası ‘yandaşlar kazanıyor’ söylentilerinden bıktılar. Biz bu konuyu hatırlanacağı üzere Kocatepe TV’de ele almıştık. Evet, biz burada bir bedel ödüyoruz. Ama biz Devlet olarak işletseydik bunun bedeli çok daha fazla olacaktı. O zaman için yaklaşık 70 milyon euro civarında kar elde ediyoruz. Yılda 70 milyon kar elde ediliyor şeklinde anlaşıldı. Biz öyle bir şey söylemiyoruz. Devlet işletseydi 2040 yılına kadar buraya bir maliyeti vardır. Personel, bakım maliyeti, işletme giderleri gibi. Müstecir tüm bunları karşıladığından biz genel toplamda 2040 yılına kadar 70 milyon eurodan az bir para cebimizden çıkmış oluyor. Yani öçel sektörün işletmesi ile devletin iyletmesi arasındaki farktan bühzediyoruz. Evet, bu para çıkacak. O zaman kapatalım diyoruz. Bu sefer de Zafer Havaalanını niye kapattınız diyecekler. İşin özü biz bunu daha az bir maliyetle müstecire yaptırırken devletin cebinden az bir para çıkıyor. Müstecir de diyor ki ‘Madem bu iş bu kadar karlı buyrun siz alın ben size devir edeyim.’ diyor.”
“TAPULARDA ŞERH OLMASA MÜTEAHHİTLER DE
İSTEDİKLERİNİ VERMEZ”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, CHP yönetimine yaptığı ziyaret sırasında Mısri Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümün rantsal dönüşüm olacağı iddialarına karşı “Buyrun size vereyim rantsal dönüşümü siz yapın dedim.” ifadelerini hatırlattı. Zeybek sözlerini şöyle sürdürdü: “O bölgede tapularda şerh olmasa, müteahhitlere iş verilse istediklerini alabilmeleri mümkün değildir. Şu anda Afyon’da Ordu Bulvarı da dâhil yüzde 50 ile yapılan yerlerin tamamı zarardır. Allah korusun merkez üssü Afyon olan 5-6 şiddetinde bir depremde ben oraların halini düşünemiyorum. Ondan sonra da nerede bu devlet nerede bu millet denilecek. Hatta Allah korusun olası bir depremde Uydukent’te Selçuklu Mahallesini de düşünemiyorum. Merkez üssü Kütahya’nın Altıntaş ilçesi olmasına rağmen derinden hissettiğimiz 5,9 şiddetindeki deprem 10 saniye daha sürseydi halimiz ne olurdu?”
“KANLICA TOKİ KONUTLARININ SÖZLEŞMESİ 15 EKİMDE İMZALANACAK”
Milletvekili İbrahim Yurdunuseven gazeteniz Kocatepe’ye Kanlıca Mahallesinde TOKİ tarafından yapımı planlanan konutlarla ilgili müjde verdi. Yurdunuseven şöyle konuştu: “Kanlıca Mahallesinde 750 konutluk iki etaplı ihale yapıldı. Allah kısmet ederse 15 Ekim 2021 Cuma günü sözleşmesi imzalanacak. Küçükçobanlı’daki hak sahiplerimizde buradan ev sahibi olacaklar.” diye konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti