Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“8 Haziran için hava kararlı istikrardan yana”

“8 Haziran için hava kararlı istikrardan yana”
"8 Haziran için hava kararlı istikrardan yana"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “8 Haziran’da hava durumu, siyasi hava iyi.
Millet istikrardan yana tavır koyuyor. Hava kararlı ve istikrardan yana olacak inşallah” dedi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, seçim çalışmaları kapsamında memleketi Afyonkarahisar’a geldi. Kentteki bir televizyon kanalının program çekimleriyle bir radyonun canlı yayınına katılan Bakan Eroğlu, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Orman yangını sezonunun başladığını hatırlatan Bakan Eroğlu, bakanlığın bu konuda eğitim ve tatbikatları sürdürdüğünü söyledi. Yangına müdahale süresinin 16 dakikaya düştüğünü kaydeden Bakan Eroğlu, “Her sene orman yangınlarıyla ilgili eğitim ve tatbikat yapıyoruz. Geçenlerde İzmir’de bir tatbikat gerçekleştirdik. Ege, Marmara ve Akdeniz bölgeleri yangınlara karşı en hassas bölgelerimiz. Şu an tüm elemanlarımızı eğittik. İşçilerimiz, mühendislerimiz yangınla mücadele ekiplerimiz hazır. Helikopter ve yangın uçaklarımız hazır. Yaklaşık 45- 50 yangınla mücadele helikopterimiz ve uçaklarımız var. Kara ekiplerimiz de ayrıca müdahaleye her an hazır konuma geldi” dedi.
Gazetecilerin meteorolojinin yağış uyarılarını hatırlatarak, ‘8 Haziran’da hava durumu nasıl olacak?’ sorusunu gülerek yanıtlayan Bakan Eroğlu, “Siyasi hava AK Parti’den yana. 8 Haziran’da hava durumu, siyasi hava iyi. Millet istikrardan yana tavır koyuyor. Hava kararlı ve istikrardan yana olacak inşallah” diye konuştu.
“TEMEL HEDEF AFYON’U
YATIRIM MERKEZİ YAPMAK”
Son 13 yılda Afyonkarahisar’a 10,6 milyon TL yatırım ve destek sağladıklarını kaydeden Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Temel hedefimiz, Afyonkarahisar’ı yatırımların merkezi yapmak. Afyonkarahisar’ımıza yaptığımız muhteşem yatırımlar EGEGEP ile daha da artacak. Eniştemiz ve Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve değerli Milletvekili adaylarımızla Afyonkarahisar daha da gelişecek. Afyonkarahisar’a ne yapılırsa bunu ancak hükümetimiz yapar. Başkalarının yatırım yapma şansları yoktur” diye konuştu.
Afyonkarahisarlı çiftçinin cebine 890 milyon lira fazladan para gireceğini dile getiren Bakan Veysel Eroğlu, Başbakanımız tarafından açıklanan ve Ege’yi şaha kaldıracak Ege Gelişim Projesi (EGEGEP) ile tamamlanan ve tamamlanacak projeler ile Afyonkarahisar’da 807 bin 446 dekar araziyi daha sulamaya açacaklarını belirtti.
Afyonkarahisar’ın her alanda olduğu gibi sağlık turizminin de başkenti olma yolunda hızla ilerlediğini kaydeden Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu ilerlemenin sağlık turizminin önünü açacağını ifada etti. Bakan Veysel Eroğlu, “Hükümetimizin destek ve yatırımları artarak devam edecek ve Anadolu’muzun kavşak noktası olan, mermerin ve termalin başkenti Afyonkarahisar, Ege Bölgesi’nin lokomotifi haline getirilecektir. Son 13 yılda inşa edilen sulama tesisleri ile 438 bin dekar zirai arazi sulamaya açılmış, çiftçilerimize yılda 482 milyon TL zirai gelir artışı sağlanmıştır” ifadelerini kullandı.
“DAHA ÇOK YATIRIM GELCEK”
Afyonkarahisar merkez ziyaretinin ardından Şuhut, Çay ve Sultandığı ilçelerini ziyaret eden Bakan Eroğlu, burada halka seslendi.
Eroğlu konuşmasında İzmir’den aday olduğu için yatırımların kesileceğini söyleyenlere sert tepki göstererek, daha çok yatırım geleceğinin sözünü verdi.
Eroğlu, “Biz Afyonkarahisar’ın çocuğuyuz, biz sizden birisiyiz, Afyonkarahisar’ın 5 Milletvekili sayısı var. Siz 5 vereceksiniz 7 alacaksınız. Çünkü Başbakanımız ve ben sizin 7’inci Milletvekiliniz olarak Ankara’da olacağız. Muhalefetin seçim vaatleri balon gibi şişirilmiş. Siz bu balonu 7 Haziran’da patlatacaksınız. Ben ona inanıyorum” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)