Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

8 Mart’a “eğitim” damgasını vurdu

Bu haberin fotoğrafı yok
8 Mart'a “eğitim” damgasını vurdu

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü anma ve kutlamalarına “eğitim sistemindeki değişiklik” damgasını vurdu. Afyonkarahisar’da Dünya Emekçi Kadınlar Günü için basın açıklaması ve protesto eylemi yapan gruplar, 4+4+4 eğitim modeline karşı çıktı

Amerika Birleşik Devletleri’nde 8 Mart 1857 tarihinde çalışma koşullarının iyileştirilmesi için greve başladıktan sonra grevi dağıtmak için müdahale edilmesi, müdahale sırasında çıkan yangından barikatlar nedeniyle kaçamayan çoğu kadın işçi, 129 kişinin hayatını kaybetmesinden sonra anma günü olarak tertip edilen, yıllar geçtikçe bir tür kutlamaya dönüşen 8 Mart Dünya Emekçiler Günü dolayısıyla Afyonkarahisar’da basın açıklamaları ve protesto gösterileri yapıldı.
Açıklamalarda gündem 4+4+4
CHP İl Başkanlığı, CHP İl Kadın Kolları, CHP Merkez İlçe Kadın Kolları, Atatürkçü Düşünce Derneği Afyonkarahisar Şubesi, Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi, Afyon Kadın Platformu’nun ayrı ayrı yaptıkları basın açıklamalarında eğitim sistemini kesintili hâle getirmeyi öngören 4+4+4’ün geri çekilmesi istendi. Açıklamalarda 4+4+4 sistemiyle kesintili hâle getirilmesi planlanan eğitimde, 4’üncü sınıftan sonra özellikle kız çocuklarının okumasının zorlaşacağı belirtildi.
TGB, yarın yürüyecek
Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyoloji Kulubü de Türk Anneler Derneği Afyonkarahisar Şubesi de Atatürk Kültür Merkezi’nde bir konferans düzenlerken, Türkiye Gençlik Birliği Afyonkarahisar Şubesi ise yarın eylem yapacak.

En genç eylemci

Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi’nin basın açıklamasına elinde karanfille küçük bir eylemci de katıldı. 3 buçuk yaşındaki Selen Dişyar, basın mensuplarının ilgi odağı oldu. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti