Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

90. yıla hazırlanırken – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 20 Ocak 2012 Cuma 02:00:00
  Büyük Taarruz’un, Büyük Zafer’in ev sahibi olan Afyonkarahisar’ın Gelibolu kadar, Çanakkale kadar ilgi göremediğinden yakınmış, bu yönde hazırlanan projelerin tam anlamıyla hayata geçirilememiş olmasından dert yanmıştık dün bu sütunlarda.
Bu yazımız sonrasında “Eksiğimiz bundan ibaret değil” diyen dostumuz, “Asıl yazılması gereken, gündemde tutulması gereken konu Büyük Zafer’in bu yıl kutlanacak olan 90. yıldönümü… Kutlamaların şanına yaraşır olması için, devlet ricalinin katılımının tam olması için bu konuyu şimdiden gündeme getirmelisiniz” dedi.
Daha geçenlerde Sarıkamış dağlarında şehit olan binlerce Osmanlı askerini, ceddimizi yad ettik. Kars’ın Sarıkamış dağlarında, yoğun kar yağışı ve buz gibi havada, dağ başında yapılan törenlere hem vatandaşların, hem de devlet ricalinin katılımı oldukça geniş çapta oldu. Gurur duyduk, umutlandık.
Son yıllarda Polatlı’da Sakarya Meydan Muharebesi’nin yıldönümü nedeniyle kutlamalar yapılıyor. Bu kutlamalara hem Türk Silahlı Kuvvetleri’nin üst düzey komutanları, hem de devlet yöneticileri neredeyse tam kadro olarak katılıyorlar. Sakarya’da 22 gün 22 gece süren eşsiz mücadelenin kahramanları yad ediliyor. Polatlı’ya yapılan dev heykel ile Panaroma Müzesi o günlerden bir iz arayanlara medet oluyor adeta. Polatlı’daki bu ilgiyi görünce gurur duyuyo-ruz, umutlanıyoruz.
Çanakkale’deki kutlamaları, katılımı herkes bildiği için, pek çok kişi gidip oraları gördükleri için aynı şeyleri defalarca anlatmanın gereksiz olduğunu biliyoruz. Çanakkale’deki törenleri, etkinlikleri, yapılanları gördükçe duygulanıyor, gurur duyuyor, umutlanıyoruz.
Bahsettiğimiz bu yerler, oradalarda yaşanan tarihi savaşlar Türk Milleti’nin tarihindeki altın sayfalardır. Bu törenlere devlet ricalinin en üst düzey katılımının gerçekleşmesi, olması gerekendir. Buna da can-ı gönülden inanıyoruz.
İyi ama, en az Çanakkale, Polatlı, Sarıkamış kadar eşsiz bir destan yazılan Afyonkarahisar’daki Zafer Haftası törenleri-ne üst düzey devlet ricalinin katılımı neden sağlanamıyor, bunu da anlayamıyoruz…
Zafer Haftası’nın 50. yıldönümünde nasıl kutlamalar yapıldığı, anma etkinliklerinin nasıl düzenlendiği, hepsinden öte bu törenlere kimlerin hangi şartlar altında katıldığını hatırlamak için birkaç kitap sayfası karıştırmak yeterli. Beş yıldızlı otellerimiz yokken, konuklarımızı ağırlayacak lüks imkanlarımız kısıtlı iken, sıra sıra lokantalarımız, lüks arabalarımız olmadan, kısıtlı imkanlar ile düzenlenen törenlere başta dönemin Cumhurbaşkanı olmak üzere Büyük Zafer’in hayattaki komutanları da katılmış ve Afyonkarahisar’a unutulmaz anılar bırakmışlar. Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay’ın, Süvari Kolorduları’nın efsanevi komutanı Fahrettin Altay’ın Zafer’in 50. yıldönümü için geldikleri Afyonkarahisar’daki hatıraları hala canlı.
Bu yıl Büyük Zafer’in 90. yılını kutlamaya hazırlanıyoruz. Kocatepe zirvesinde Cumhurbaşkanımızı, Afyonkarahisar caddelerinde Paşalarımızı, anma törenleri ve etkinliklerde Başbakanımızı, TBMM Başkanımızı görmeyi çok arzu ediyoruz. Bakalım görebilecek miyiz?

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER