Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

990 günde 460 konut tamamlandı

Türk-İş Konfederasyonu’na bağlı Demiryol-İş,

Türk-İş Konfederasyonu’na bağlı Demiryol-İş, Türk Harb-İş ve Yol-İş sendikalarının üyeleri tarafından Afyonkarahisar’da kurulan Dem-Har-Yol Konut Yapı Kooperatifi’nce yapımı tamamlanan 460 dairenin sahipleri kurayla belirlendi

 

Eski Çimento Fabrikası arazisinin bir bölümünde inşa edilen knutların kura çekimi nedeniyle cumartesi günü düzenlenen törende ilk konuşmayı Türk-İş Afyonkarahisar İl Temsilcisi ve aynı zamanda Kooperatif Başkanı Muharrem Uslu yaptı.
“BAŞARI İLE TAMAMLADIK”
Uslu konuşmasında, “Üyelerimizin bize göstermiş olduğu güven ile başlatmış olduğumuz çalışmayı başarı ile tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Daha önce de 4 yapı kooperatifi bir de tüketim kooperatifi yöneticiliğimizden edindiğimiz tecrübe ile 990 günde 460 konutu tamamladık. Konutlarımızın maliyet fiyatları piyasa fiyatların çok altında gerçekleşti. Çalışmalarımız sırasında her zaman bizim yanımızda olan büyüklerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
“MALİYETİNİN ALTINDA”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek de yaptığı konuşmada, “Ben inşaatçıyım. Başkan çok iyi iş çıkarmış. Şu anda inşaatın metre kare fiyatı başkanın maliyetinin iki katında. Kendisini tebrik ediyorum. Kura ile evlerine kavuşacak hak sahiplerine evlerinin içinin dolu olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal ile AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven de yaptıkları konuşmada kısa sürede konutları tamamlayan Muharrem Uslu’ya teşekkür ederek hak sahiplerine evlerinde güle güle oturmalarını dilediler.

 

“YAN YANA OLMAK MECBURİYETİNDEYİZ”

 

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay kura töreninde, Türk Milleti’nin zor bir coğrafyada yaşadığını söyledi. Türkiye’nin önemli bir coğrafyada kıymetli bir ülke olduğunu aktaran Atalay, “100 yıl evvel de 200 yıl evvel de düşmanımız vardı, bugün de var. Dışarıda da içeride de var. Onun için beraber olmak mecburiyetindeyiz.” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin kendisinden başka dostu olmadığına işaret eden Atalay, sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun 1 milyon 200 bin üyesi var. 6 milyonluk bir aileyiz. Türkiye’nin bütün bölgeleri bu ülke için şehit verdi. Hala vermeye devam ediyor. Bu bölgede Yunanlıların yaptıklarını dedelerimiz, atalarımız anlattı. Onun için biz birbirimize sarılmak, beraber olmak mecburiyetindeyiz. Sandığa gittiğinizde kime istiyorsanız ona oy verin ama o ana kadar bu ülkeden yana olmak mecburiyetimiz var. Devletten yana olmak mecburiyetimiz var. Onun için yan yana geldiğimiz zaman aşamayacağımız problem olmaz.” ifadelerini kullandı

 

“HAYIRLI OLSUN, YENİDEN KOOPERATİF KURUN BEN DE ÜYE OLAYIM”

 

Kura çekiminde konuşan Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, “Çok güzel bir iş çıkarmışsınız. Geçmiş yıllarda kurulan bazı kooperatifler yıllarca üyelerini mağdur ettiklerini biliyoruz. 460 konutu 3 yıl gibi kısa sürede ucuza mal ederek üyelerinize teslim ediyorsunuz. Yeniden kooperatif kurun ben de üye olayım. Sıkıntılar yaşayarak üye aidatlarını ödeyerek bugün ev sahibi olan vatandaşlarımıza evlerinin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

 

YOĞUN KATILIM
İlk kura çekimini Vali Gökmen Çiçek’in gerçekleştirdiği kura çekimine DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, AK Parti Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Av. Burhanettin Çoban, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, AK Parti 24-25. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, TCDD 7’inci Bölge Müdürü Adem Sivri, Sendika başkanları ve hak vatandaşlar katıldı.