Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AB Daimi Temas Noktası, eğitimlere başlayacak

Bu haberin fotoğrafı yok
AB Daimi Temas Noktası, eğitimlere başlayacak

Afyonkarahisar Valiliği’ne bağlı Avrupa Birliği Daimi Temas Noktası, Kurban Bayramı’ndan sonra devlet kurumlarında çalışanlara, yerel yöneticilere ve sivil toplum kuruluşlarına Avrupa Birliği konusunda eğitim vermeye başlayacak

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle 81 ilde kurulan ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği ile iller arasında köprü görevi yüklenmesi amacını taşıyan Avrupa Birliği Daimi Temas Noktası, 2010’un Mart ayından itibaren Afyonkarahisar’da Tarım Müdürlüğü Kampüsü’nde hizmet veriyor.
AB Daimi Temas Noktası, Kurban Bayramı’ndan sonra devlet kurumlarının temsilcilerine, sivil toplum kuruluşlarına ve yerel yöneticilere Avrupa Birliği uygulamaları hakkında eğitim verecek. Eğitimi alacak kişiler, AB Daimi Temas Noktası’nın ilgililere yazdığı bilgilendirme yazısından sonra tespit edildi. 15’er kişilik gruplar halinde verilecek eğitimlerin bundan sonra düzenli hale gelmesi bekleniyor.
Afyonkarahisar’da 1 koordinatör ve 3 proje uzmanı bulunan Daimi Temas Noktası, Avrupa Birliği ve uygulamaları hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlara aynı gün bilgilendirme yapıyor. Çok sayıda başvurunun olduğu Daimi Temas Noktası’na başvuran vatandaşlar, bilgilendirilmelerinin ardından e-posta listesine de kaydediliyor ve Avrupa Birliği’ne ilişkin ilgileri veya meslekleri doğrultusunda e-postalar almaya başlıyor.
Afyonkarahisar Valiliği Avrupa Birliği Daimi Temas Noktası’nın desteğiyle, şu ana kadar 3 önemli proje hazırlandı. Bu projelerden biri, Frig Vadisi’nin tanıtımı ve Frig Vadisi rehberlerinin yetiştirilmesi ile ilgili. Diğer 2 projeden birisi çocuk istismarını engellemeye yönelik proje. 3’üncü proje ise halk kültürünün tanıtımını kapsayan bir proje. Herbiri 12 aylık olarak hazırlanan projelerin onay alıp almayacağı ise Aralık ayında belli olacak.
Öte yandan Avrupa Birliği Daimi Temas Noktası yetkilileri, Kasım ayı içinde Bolvadin’de öğretmenlere yönelik bir eğitim verdi. İlçelerden talep gelmesi hâlinde ilçelerde de eğitimlerin devam edebileceği belirtiliyor. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti