Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AB Gençlik Projesi Keçe Sergisi açıldı

Bu haberin fotoğrafı yok
AB Gençlik Projesi Keçe Sergisi açıldı

Afyonkarahisar Anadolu Öğretmen Lisesi Avrupa Birliği Kulübü ile Fotoğrafçılık Kulübünün ortaklaşa hazırladıkları, “Afyonkarahisar’da Unutulmaya Yüz Tutmuş Meslekler” projesi kapsamında ilk keçe sergisi açıldı

Sergide Keçe Sanatçısı ve Afyonkarahisar Keçe ve Unutulmaya Yüz Tutan Meslekler Derneği (AFKED) Başkanı Dilek Doğar’ın eserleri yer aldı. Açılan sergiye öğrencilerin ve öğretmenlerin ilgisi yoğun oldu, sergiyi okula gelen velilerde gezme imkanını buldu.
Afyonkarahisar Anadolu Öğretmen Lisesi Okul Müdürü Abdullah Avcı, serginin açılış amacının genç nesillerin, geçmiş ile gelecek arasında bir köprü kurmalarını sağlamak olduğunu söyledi.
Avcı, “Bu proje ile birlikte, Türk Kültürümüzü, dış dünyaya tanıtmak ve Türk Gençlerini Yurt Dışı Kültürü ile tanıştırmaktır ve bu vesile ile Dünya gençleri arasında iletişimi ve dostluğu sağlamak istiyoruz” diye konuştu.
Afyonkarahisar’da keçenin ivme kazanmaya başladığını, keçenin başka alanlarda ve sanat alanlarında kullanımı ile Afyonkarahisar’ın Türkiye’de keçe ile de marka olarak söz sahibi olacağını belirten öğretmenler ise bu tür sergilerin “Avrupa için Gençlik” projesi kapsamında keçe sanatçısı Dilek Doğar’la sürdürüleceğini söylediler. (Kocatepe)