Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Abdioğulları: Hakkımızı geri aldık – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Abdioğulları: Hakkımızı geri aldık

Afyonkarahisar Gazetecileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları Meclis’te görüşülerek yasalaşan yıpranma payının geri getirilmesiyle alakalı olarak bir basın açıklaması yaptı

2008’de 5510 sayılı Genel Sağlık Sigortası kanunu ile kaldırılan gazetecilerin yıpranma hakları, o günden bugüne yürütülen çalışmalarla yeniden kazanıldı. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Meclis Genel Kurulu’nda Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmelerinde, gazetecilere daha önce olduğu gibi fiili hizmet zammından (yıpranma payı) yararlanma hakları iade edildi.
2008’DE KALDIRILMIŞITI
Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları , her platformda basın mensuplarının bu en doğal haklarının geri iadesi noktasında girişimlerinin olduğunu hatırlatarak, katkısı bulunanlara teşekkür etti. Abdioğulları, “2008 yılına kadar uygulanmış olan yıpranma payı, maalesef 2008 yılında çıkarılan 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 01/10/2008 tarihi itibariyle kaldırılmıştı.” dedi.
SİYASİLERE TEŞEKKÜR
Gazetecilerin toplum yararına çalışan insanlar olduklarını vurgulayan Abdioğulları şöyle devam etti: “Bu kanunun TBMM’de yasalaşmasında emeği bulunan vekillerimize sayın bakanımıza ve diğer TBMM üyelerine teşekkürü bir borç bilirim. Bizimle birlikte özellikle tüm Anadolu’da faaliyet gösteren gazeteci meslek örgütlerinin bu konuda çalışmaları olmuştur. Ne kadar güzeldir ki, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde, daha önce elimizden alınan hak geri iade edilmiştir. Siyasilerimize konuya duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyoruz.” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti