Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Halil Kocaşaban

AÇ GÖZLÜLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konut finansmanı için 3 ayrı paket hazırlandığını duyurdu. Buna göre,
2 milyon liraya kadar olan konutlara sağlanacak, döviz ve altın varlıklarının Türk lirasına dönüşümünü teşvik edecek ikinci paket; 10 yıla kadar vadeli ve aylık %0,89 faizli konut kredisi içeriyor.
Mayıs ayı başı itibarıyla asgari %40’ı tamamlanmış ve asgari %50’si satılmamış inşaat projelerinin bir an önce tamamlanabilmesi için 20 milyar liralık bir kaynak ek kaynak.
Düşük gelir grubundaki vatandaşlarımızı ev sahibi yapmaya yönelik sosyal konut projeleri için TOKİ’ye 30 milyar liralık finans
Küçük ölçekli müteahhitlere, şehir içindeki küçük parsellere konut yapabilmeleri için, metrekaresini belli bir fiyatın üzerinde satamamaları şartıyla uygun maliyetli kredi
Ve
ilk defa ve tek konut sahibi olacak vatandaşlara 2 milyon liraya kadar kredi sağlayacaklarını açıklamasını yaptı. Tabi daha öncede olduğu gibi yine bazı ilan sahiplerinin fiyatları yüksek oranda artırdığı görüldü.
Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü biraz daha iyileştireceğini beklentisi var. Asgari ücret olan 4.253 lirayla ocak ayında alınan gıda miktarını nisan ayında alabilmek için 5.844 lira gerekli olduğu tespit edildi. Gıdada devletin KDV’den feragat ettiği para bir kaç aç gözlünün cebine girdi.
Şimdi de ilk defa konut sahibi olacaklar için uygun şartlarda verilecek krediye gözünü diktiler ve aynı anda fiyatları yükselttiler.
Bu ahlaksızlığı yapanlar tespit edilip en sert önlemler alınmalı. Yoksa yine tüm gayret ve emekler boşa gidecektir.

 

SİZLERDEN GELENLER

Uzunçarşı projesinin son durumu hakkında bilgi almak istemişsiniz.
Herhangi bir erteleme söz konusu değil. Konuyla ilgili Valilik Makamı girişi sırasında Sn. Belediye Başkanımızla ayaküstü sohbet etmiştik. Sn. Başkanımız bu proje konusunda kararlı ve örnek modelleme için yapıma başlanılmış durumda Kızılay binası yakını Fatih Sarrafiye’nin yeni işyerindeki inşaatta örnek tadilatı görebilirsiniz. Elbette yapılan kötü olmayacaktır. Birlikten rahmet doğacaktır. Elimizden gelen destek ve gayreti gösterirsek yüz akıyla proje tamamlanacak şehrimiz ve esnafımız için büyük bir kazanım olacaktır.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER