Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Açık otopark ihalesi yapılacak – Kocatepe Gazetesi

Açık otopark ihalesi yapılacak – Kocatepe Gazetesi
Açık otopark ihalesi yapılacak

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısı, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın idaresinde gerçekleştirildi. Belediye Meclisi’nde Trafik Komisyonu’nun Uzun Çarşı, Saraçlar Çarşısı, Basın Caddesi, Kadınana Caddesi birinci kısım gibi caddelerde açık otopark ihalesi yapılması kararlaştırıldı. Şartnamenin hazırlanacağı ihaleyle ilgili Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclisi Grup Başkanı Halil İbrahim Baykara, “10 dakika bekleme süresi olsun” önerisini dile getirdi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da bu önerinin dikkate alınabileceğini kaydetti.
YÜKSEK KAT AÇIKLAMASI
İmarda yüksek katlı binalara neden izin verildiğini de açıklayan Çoban, “Selçuklu Mahallemizin emsali 1,2. 10 bin metrekarelik bir arsası olan adam, 12 bin metrekarelik bir bina yapabiliyor. Bu da 150 metrekareden düşünürsek 80 daire yapıyor. 80 daireyi 4 katlı bloklar yerine talebi neyse 7 kat, 10 kat olarak yapıyor. Diklemesine yapıyor. Nefes alacak bir yeşil alan çıkıyor, otopark çıkıyor. Bu projeler daha nitelikli oluyor. Vatandaş da böyle alanları tercih edebiliyor. Bir de bana göre tekdüzeliği ortadan kaldırıyor. Metrekare olarak, daire sayısı olarak vatandaşa yük binmediği gibi özellikle temel inşaatlarında ağır sistemler kullanılması dolayısıyla müteahhitlerin maliyeti artmış olabiliyor. Ada bazında olmak kaydıyla, geçmişte olduğu gibi izin veriyoruz” dedi.
ÇOBAN’A YETKİ VERİLDİ
Mülkiyeti Belediye’ye ait Çetinkaya Mahallesi 3434 ada 1 parsel bin 976 metrekarelik imar planlarında resim kurum alanında kalan taşınmaz, Aile Sağlığı Merkezi yapılarak sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne 20 yıl süreyle tahsis edildi. Yine merkez Ahursuyu Mahallesi 971 ada 4 parsel nolu taşınmaz üzerine yapılacak yapı ve müştemilatlarının yapımı hususunda, Afyonkarahisar Belediyesi ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında işbirliği protokolü yapmak üzere Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a yetki verildi. >> Murat ARISOY’un Haberi

 

KAYMAK ÜRETİM MERKEZİ İHALESİ YAPILACAK
Küçükçobanlı’daki Kaymak Üretim Merkezi’nin kullanımı için ihaleye çıkılacak.

 

KESİN GELİR  ONAYLANDI
Ayonkarahisar Belediyesi’nin 2016 yılı Kesin Hesabı, Belediye Meclisi’nde onaylandı. Buna göre Belediye’nin geliri 213 milyon lira, gideri ise 212 milyon lira olarak açıklandı.