Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Açıklanan paketler dövizin ve altının ateşini söndürdü”

“Açıklanan paketler dövizin ve altının ateşini söndürdü”

ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı paketlerin dövizin ve altının ateşini söndürdüğünü söyledi

 

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclisi 2021 yılının son olağan toplantısı, ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci yönetiminde küresel salgın kurallarına uygun olarak ATSO Meclis Salonu’nda düzenlendi.
“AŞI TAKVİMİNE
UYGUN HAREKET EDELİM”
Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci yaptı. Sıtkı Merdivenci, akınlarını kaybeden ATSO Yönetim Kurulu Üyeleri; Ahmet Alnıak, Yücel Albay ve Meclis Üyesi Mustafa Oğuz’a başsağlığı diledi. Merdivenci, “Küresel salgın koşullarında 2020 yılının Mart ayından 2021’in Ekim ayına kadar tüm toplantılarımızı video konferans yöntemiyle düzenlemiştik. Bu yılın Ekim ayından itibaren toplantılarımızı yüz yüze yapmaya başladık. Salgının seyri şu andaki gibi devam ederse 2022’nin tüm toplantılarını da yine fiziki ortamda düzenlemeyi planlıyoruz. Buradan hareketle, tüm Meclis Üyelerimize aşı takvimlerine uygun hareket etmelerini tavsiye ediyorum.” dedi.
“BEKLENTİ DALGALANMALARIN ÖNÜNE GEÇİLMESİ”
Ekonomiye yönelik düşüncelerini aktaran Merdinvenci, “Ekonomide döviz kurunun büyük dalgalanmalarına şahit oluyoruz. İş dünyasının beklentisi, büyük dalgalanmaların önüne geçilmesidir. Daha basit ifadeyle, iş insanları ve sanayiciler olarak önümüzü görmek istiyoruz. Bir gün önce bağlantısını yaptığımız alım ya da satımda, ertesi gün fiyat farklılığını görmek istemiyoruz. Elbette Hükümetimiz de bu durumdan rahatsız. En son düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısından sonra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı paketler, dövizin ve altının ateşini söndürdü. Umarım, ülkemiz için uzun vadeli ve refahı artıracak planlamalar da yapılır.” dedi.
“MECLİS HAYIRLI
ÇALIŞMALARA İMZA ATTI”
Merdivenci sözlerini şöyle tamamladı: “2021 yılında Meclisimiz, şehrimize ve ülkemize yararlı çalışmalara imza attı. Bu nedenle Yönetim Kurulu Başkanımız Hüsnü Serteser’e, değerli Yönetim Kurulu Üyelerimiz’e ve Meclis Üyelerimiz’e teşekkür ediyorum. 2022 yılında yine birlik ve beraberlik içinde, önemli faaliyetler gerçekleştireceğiz. Yeni yıl, yeni umutlarla gelir. 2022’nin hepimize, şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa sağlık, barış, huzur getirmesini diliyorum. Bir duyuru yapmak istiyorum. Afyon Lisesi’nden arkadaşım Gonca Aydın’ın oğlu Eren, lenfoma tedavisi görüyor. Tedavinin devam edebilmesi için ilik nakli yapılması gerek. İlik nakilleri, Kızılay Kan Merkezleri’ne başvurularak yapılabiliyor. Eren’in tedavisi için donör olmak isterseniz, Kızılay Kan Merkezi’ne başvurulabiliyor.”
“KARARLAR OYBİRLİĞİYLE ALINDI”
Toplantının ikinci gündem maddesinde 2021’in Kasım ayı karar özetlerinin oybirliğiyle onaylanmasıyla devam etti. 2021’in Hesap Hülasası oybirliğiyle tasdik edildilirken, 2022 yılı Meclis toplantı tarihleri oybirliğiyle belirlendi. Toplantının 5 ila 11’inci gündem maddelerinde ATSO Genel Sekreteri Ali Şenol tarafından Meclis Üyeleri’ne bilgi verildi. 2022 yılı Kayıt Ücreti ve Yıllık Aidat Tarifesi oybirliğiyle onaylandı. Bu gündem maddesinde ATSO Meclis Üyesi İbrahim Sömer, şubesi kapanan şirketlerin aidat durumunda değişiklik olup olmayacağını sordu. ATSO Genel Sekreteri Ali Şenol, mevzuat çerçevesinde bilgilendirme yaptı. 2022 yılı Hizmetler Karşılığında alınacak ücret tarifesi oybirliğiyle kabul edildi. 2022 yılı Tahmini Gelir-Gider Bütçeleri oybirliğiyle onaylanırken, Bütçe Talimatnamesi oybirliğiyle onaylandı. 2022 yılı Ödenecek Net Harcırah Cetveli oybirliğiyle kabul edildi. Oda Personeli Kadro Cetveli oybirliğiyle tasdik edildi. Baklava ve Tatlı İmalatı Azami Fiyat Tarifesi oybirliğiyle onaylandı.
“MERKEZ 2. OSB ORTAKLIĞI
BİLGİLENDİRMESİ YAPILDI”
ATSO’nun Merkez 2’nci Organize Sanayi Bölgesi’ne ortaklık durumu görüşüldü. Bu maddede ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, Meclis üyelerini bilgilendirerek Merkez 2’nci OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı sürdüren ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’e, Yeşil OSB çalışmaları dolayısıyla teşekkür etti. ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şükrü Köse, Yönetim Kurulu’nun Kasım-Aralık 2021 dönemi faaliyetleri hakkında sunum yaptı. Köse’nin ardından ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, güncel gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Toplantının son gündem maddesi olan “Dilek ve Temenniler” bölümünde ATSO Meclis Üyesi İbrahim Sömer söz alarak ihraç kayıtlı üretim yapan firmaların ihracatçı sayılmadıklarını, ihracatçı firmalara sağlanan avantajların bu firmalara da sağlanması gerektiğini vurguladı. >> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi