Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Acil çağrılarda tek numara – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valiliği 112 Acil
Acil çağrılarda tek numara

Afyonkarahisar Valiliği 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü tarafından yürütülen “Acil Çağrıda Tek Numara 112” farkındalık projesi kapsamında Park Afyon AVM’de stant açıldı. 26 Mart Cumartesi günü açılışı yapılan stant 30 Nisan Cumartesi gününe kadar hizmet verecek.
112 HİZMETLERİ TANITILACAK
112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Tuncay Eroğul, stant açılış programında “Acil Çağrıda Tek Numara 112” farkındalık projesi hakkında Kocatepe Gazetesi muhabirine bilgi verdi. Eroğul, Vali Hakan Yusuf Güner’in kendilerine verdiği talimatlar çerçevesinde “Birlikte Yönetim Modeli” ve “Proje Üretim Sistemi” kapsamında Türkiye genelinde 36 ilde faaliyete geçen 112 Acil Çağrı Merkez Müdürlüklerinin tanıtımının amaçlandığını söyledi.
PROJE ETKİN HİZMETİ AMAÇLIYOR
Afyonkarahisar’da 2014 yılında faaliyete geçen Acil Çağrıda Tek Numara 112  Merkezinin bu proje ile tanıtıldığını kaydeden Eroğul; “Acil Çağrı Merkezi toplumsal olaylarda, trafik kazaları, yangın gibi durumlarda insanların bilgi kirliliği ve paniğe düşülmesini önlemek için 155,156 v.d. olmak üzere tüm numaralar 112’de toplandı. Biz Afyonkarahisar Çağrı Merkezi Müdürlüğü olarak insan hayatının ötesinde hiçbir şeyin olmadığı bilinci ile en hızlı şekilde hizmet amaçlı Sayın Valimizin bize verdiği destekle böyle bir proje tasarımı yaptık. Park Afyon AVM’de tanıtım için bir etkinlik düzenlendi. Faaliyetimizin bir diğer yönü de toplumun bilgilendirilmesi yanında 112’ye düşen gereksiz çağrıların önlenmesini amaçlıyoruz” dedi.
112’Yİ DOĞRU KULLANMAK MÜHİM
“Acil Çağrıda Tek Numara 112” farkındalık projesi stant açılışına katılan Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu’da açıklama yaptı. Tüm çağrıların tek numarada 2018 yılında birleşeceğini hatırlattan Kıcıroğlu; “Tüm çağrıların tek numarada toplanacağı 2018 yılına kadar tanıtım ve hazılık süreci devam ediyor. Bu sürede alışkanlık kazanılması önemli. Bilindiği üzere 155, 156, 110, Orman Yangınları Acil Çağrı hizmetleri için ve diğer bütün acil çağrılar 112’de tek çatı altında birleşecek. Dolayısıyla bu nokta da vatandaşta farkındalık oluşturulmasını istiyoruz. Ama hem Türkiye genelinde hem de Afyon özelinde 112 Çağrı Merkezlerine gelen çağırların ancak yüzde 20’si gerçek acil çağrı. Acil Çağrı Merkezinin gereksiz yere meşgul edilmesi belki bir insanın hayatına mal olabilir. Bu durumun önüne geçmek açısından 112’ye gerçekten ihtiyaç duyan vatandaşların kullanması lazım. Biz 112 Acil Çağrı Merkezi’nde gelen çağrı numarası ve yerini anında görüyoruz. Bir aşamadan sonra gereksiz çağrılara yönelik idari yaptırımlar uygulamaya başlayacağız. Kamuoyunda dikkat çekerek farkındalık oluşturmak için bu tanıtım stantı açıldı. Hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. >> Burcu AYDIN’ın haberi