Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Acil hizmetlerin kalitesi arttı! – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Acil hizmetlerin kalitesi arttı!

112 Acil Çağrı Merkezi Müdür Vekili Dr. Hamza Göyün, acil hizmet veren kurumların tek çatı altında toplanmalarının zaman kazandırarak hizmet kalitesini artırdığını söyledi. Dr. Göyün, Vali Hakan Yusuf Güner’e merkezin iş ve işleyişine karşı gösterdiği hassasiyet ve çaba nedeniyle teşekkür etti

Afyonkarahisar 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü’nün faaliyet ve çalışmaları hakkında Merkezin Müdür Vekili Dr. Hamza Göyün basın toplantısı düzenledi. Dr. Göyün, 112 Acil Çağrı Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda çalışmaları anlattı, soruları cevaplandırdı.
FAALİYET 2013’ÜN
TEMMUZ’UN DA BAŞLADI
112 Acil Çağrı Merkezi Müdür Vekili Dr. Hamza Göyün, müdürlüğün 2013 yılının Temmuz ayında; 110 Belediye, itfaiye telefon numarası ile işe başladığını, geçen yılın Mart ayında 112 ambulans servisi telefon numarasının sisteme dahil edilmesi ile 112 olarak çağrı karşılamaya başladığını hatırlattı. Bu yılın Mart ayı itibariyle 122 AFAD, 177 Orman yangın numaralarının da 112 sistemine dahil olması ile 4 acil telefon numarasının tek numara 112 altında birleştirildiğini belirten Dr. Göyün; “Müdürlük binamız da 155 emniyet ve 156 jandarma telefon numaralarının da 112 sistemine dahil edilmesi ile ilgili çalışmalarımız ise son aşamaya gelmiştir. Ancak sisteme henüz alınmayan 155 emniyet müdürlüğü ve 156 jandarma komutanlığının birer personeli olayların kendi kurumları ile koordinasyonu için merkezimiz de görev yapmaktadır” dedi.
MERKEZİN TEKNİK DONANIMI TAM
Dr. Hamza Göyün, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü’nde bir müdür, 27 çağrı karşılayıcı, 1 iletişim mühendisi olmak üzere 10 teknik personel, 3 idari personelin görev yaptığını aktardı. Dr. Göyün; “Müdürlük binası içinde; Emniyet Müdürlüğü’nden 3, İl Jandarma Komutanlığı’ndan 2, Belediye itfaiyeden 6, AFAD’dan 3, orman yangından 3, Sağlık Müdürlüğü Ambulans Servisi’nden 8 doktor, 25 sağlık personeli olmak üzere 50 personel kurumları adına görev yapmaktadır. Çağrı Merkezimizin teknik özellikleri; 112 Sistemi üzerinde 60 gelen telefon, 30 çıkış telefon hattı, 1 telefon santraline bağlı 16 hat, telefon hatları binaya 2 farklı yönden gelmektedir. Elektrik de binaya iki ayrı hattan giriş yapmaktadır. Binanın trafosu da mevcuttur. Enerji kesilmesi durumunda 750 kilowat jeneratör devreye girmektedir. Tüm telefon görüşmeleri kayıt altındadır. Tüm bilgisayar donanımı yedekli çalışmaktadır” diye konuştu.
VALİ YOĞUN
HASSASİYET GÖSTERİYOR
Dr. Hamza Göyün, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner’in ciddi anlamda 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü’ne hassasiyet göstererek takip ettiğini belirtti. Dr. Göyün; “Sayın Valimiz Hakan Yusuf Güner, çağrı merkezimiz de personel, çalışma sistemi veya çağrı, teknik konularda meydana gelebilecek sorunlarda da bizim yanımızda ve yardımcımız olmaktadır. Sayın Valimiz Acil Çağrı Merkezinin ilimizin kriz yönetim merkezi olması yönünde çalışmalarımıza destek vermektedir. Ciddi destekleri, katkıları ve hassasiyetleri nedeniyle Sayın Valimize bu vesile ile teşkkür ediyorum” şeklinde konuştu.
TEK ÇATI ZAMAN
KAZANDIRDI
112 Acil Çağrı Merkezine bu yıl itibariyle yaklaşık 698 bin çağrı geldiğini, bunlardan 125 bin 500 çağrının sağlığa aktarıldığını söyleyen Dr. Göyün şöyle konuştu: “Günlük ortalama gelen çağrı sayısı 2 bin 200 olup özel günlerde, tatillerde, bayramlarda aramalar artış göstermektedir. Dokuz günlük bayram tatilinde günlük ortalama çağrı sayımız 2 bin 750 olmuştur. Bu 9 günlük süre de 24 bin 700 çağrı gelmiştir. Bu çağrılardan 7 bin 500 tanesi sağlık ambulans servisine ait olup bin 322 ambulans vakası gerçekleştirilmiştir. Bu vakaların 301 tanesi trafik kazazedesi olup bu kazalarda 4 kişi hayatını kaybetmiştir. Kurban bayramına özel 27 yaralanma vakası mevcut olup bunlar hastaneye nakledilmişlerdir. Önce ki zamanlarda ayrı binalarda görev yapan kurumlar meydana gelen olağan dışı vakalarda telefon trafiği ile koordinasyonu sağlamak için zaman kaybederlerken şu anda tüm bu kurumlaın tek çatı altında olması ile telefon trafiği yaşanmadan koordine olunmaktadır. Bu süreç de bize müdahalelere zaman kazandırmaktadır.” >> Burcu AYDIN’ın haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti