Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Acil servis istasyon sayısı artıyor

Bu haberin fotoğrafı yok
Acil servis istasyon sayısı artıyor

Yol Güvenliği toplantısında sunum yapan Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Hüseyin Fazıl İnan, 2011 yılında Türkiye genelinde 400 tane yeni 112 Acil İstasyonu açılacağını bildirdi

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Hüseyin Fazıl İnan, geçtiğimiz aralık ayı itibariyle 400 yeni acil servis istasyonun açılışı için bütün hazırlıkların tamamlandığını söyledi. İnan, buralar için kadroların belirlendiğini, ambulansların da alındığını kaydetti. İnan, yeni hizmete giren istasyonlarla birlikte Türkiye genelindeki istasyon sayısının bin 767 olacağını söyledi. İnan şöyle devam etti: “Bu da bizim yıllar önce nihai olarak planladığımız rakam oldu. Türkiye’de bin 460 istasyonu kurmuş olsaydık, bütün ülke genelini kapsama alanı içerisine alacaktık ve ilk 10 dakika gelen bütün acil çağrılara ulaşma imkanına sağlayacaktık. Biz bunu biraz dana genişlettik ve bin 767 adet 112 acil istasyon sayısına ulaştık.”
İnan, 2009 yılında 1 milyon 800 bin acil vakaya müdahale edildiğini hatırlatarak, bunların 230 bininin trafik kazası olduğunu söyledi. 112’ye gelen bütün çağrıların yüzde 15’ini trafik kazalarının oluşturduğunu dile getiren İnan, “Gelen bütün acil çağrıların yüzde 93’üne ilk 10 dakikada ulaşılıyor. Bu rakam gelişmiş ülkelerde yüzde 90’dır. Biz bunu 3 puan daha geçmiş durumdayız. Ama hedefimiz bütün çağrıların hepsine yeteri kadar erken dakika ulaşmaktır. Bu hedefimizi de yeni hizmete giren istasyonlarla yakalayacağımıza inanıyoruz.” dedi.İnan, yol güvenliğinin en önemli ayaklarından birisinin de acil sağlık hizmetleri olduğunu belirtti.
İnan, trafik kazalarında yaralananlara kısa süre içerisinde yetişip, gerekli acil tıbbi müdahaleyi yerinde yapıp, uygun tedavi göreceği merkeze ulaştırmanın, yapılan araştırmalara göre can kayıplarını yüzde 50 azalttığını bildirdi. İnan, bu müdahalenin kalıcı sakatlıkları yüzde 25 oranında azalttığını ve ciddi anlamda bu erken müdahalelerin hayat kurtarıcı rol oynadığını ifade etti. (Cihan)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti