Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Acil toplanma yeriniz neresi?”

“Acil toplanma  yeriniz neresi?”

AFAD Müdürü Mehmet Buldan, her bir aile reisinden e-devlet aracılığıyla afet anındaki acil toplanma yerini öğrenmesini ve aile bireylerine de öğretmesini istiyor

 

Afet durumunda mağduriyet yaşanmaması için tüm vatandaşların kendi evlerinde, aile içinde “Afet hazırlığı” yapması gerektiğin belirten AFAD İl Müdürü Mehmet Buldan, “Afete hazırlık herşeyde olduğu gibi ailede başlıyor. Allah korusun afet olduğunda aile fertlerinin nerede buluşacağı, nasıl iletişim kuracağıyla ilgili hepimiz hazırlıklı olmalıyız.” dedi.
AFAD tarafından toplumun bilinç-lendirilmesi için her ay bir konunun ele alındığını, bu ay Afet Toplanma Alanları’nın ele alınacağını belirten AFAD Müdürü Mehmet Buldan, “Her vatandaşımızdan ricamız afet çantası edinmeleri. Sonrasında da ev halkı olarak ne yapılması gerektiğini konuşmaları. Aile bireyinin birisi işinde, çocuğu okulda, annesi evde iken afet olabilir. İşte acil toplanma alanları böyle bir durumda ailelerin buluşacağı yerdir. İlk panik halinde iletişimin kurulacağı, insanların ilk ihtiyaçlarının giderileceği yerdir. Herkes e-devletten girerek mahallesindeki acil toplanma alınını öğrenmeli, aile fertlerine öğretmelidir.” ifadelerini kullandı.
AFAD Müdürü Mehmet Buldan ve AFAD ekibinin vatandaşlara yönelik uyarılarını gazeteniz Kocatepe’nin yarınki sayısında bulabilirsiniz.