Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Adalet Bakanlığı İcra İlanları Konusunda Uyardı

Adalet Bakanlığı İcra İşleri Dairesi Başkanlığı’nca menkul, gayrimenkul satış ilanlarının süreli yayınlarda yayımlatılmasının zorunlu olduğunu hatırlatıldı.

Adalet Bakanlığı İcra İşleri

Bakanlıktan yapılan açıklamada satışlardaki parasal limitlere dikkat edilmesi ve ilan metinlerinde bilgilerin eksik olmaması uyarısında bulunuldu.

“SATIŞ İLANLARIN YAYIMLANMASI ZORUNLU”

Adalet Bakanlığı İcra İşleri Dairesi Başkanlığı, 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu uyarınca yapılan menku, gayrimenkul satışlarına ilişkin resmi ilanlarla alakalı Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü Bakanlık teşkilatını bilgilendirdi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu’nda yapılan düzenlemeler ile taşınır ve taşınmaz satış ilanlarının 1 Nisan 2023 tarihinden itibaren gazetelerde veya internet haber sitelerinde yayımlanmasının zorunlu kılınmıştır. Satış ilanlarının sadece Elektronik Satış Portalında yayımlatılması 2004 sayılı Kanun’a aykırıdır.” ifadelerine yer verildi.

“PARASAL LİMİTLERE UYULMASI GEREKİYOR”

Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı: “Muhammen bedeli itibarıyla gazete veya internet haber sitesinde yayımı zorunlu olan bazı ilanların Basın İlan Kurumu’na gönderilmemiştir. ‘İcra ve İflâs Kanunu Uyarınca Yapılacak Satışların İlanlarına İlişkin Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ’deki parasal limitlere uyulmalıdır. İlan metinlerinde satılacak şeyin cinsi, mahiyeti, önemli vasıfları alanlarında kısaltmalar yapılması, ihaleye katılacakların mahcuz mal ile muhammen bedel arasında sağlıklı değerlendirme yapma imkânını zayıflatmaktadır. Buna bağlı olarak rekabetçi bir ortam oluşması sağlanamayacaktır. İhalelere yüksek katılım gerçekleşmeyecektir.