Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Aday olsaydım hangi projeleri açıklayacaktım?

Murat Arısoy 30 Ocak 2014 Perşembe 02:00:00
  Serde Bakımsız Adaylık var; Belediye seçimlerinde ismim geçmese bile; simayı unutturmamak lazım.
Bu seçim aday olsaydım, Afyonkarahisar’da birçok projeyle seçmenlerin karşısına çıkacaktım. Ama olmadı. Ama daha yürüyecek çok yolumuz, aşılacak çok dağımız, asansörle çıkılacak çok Kalemiz var.
KALE’YE RAYLI SİSTEM
Kale demişken, daha önce gündeme getirdiğim bir öneriyi hatırlatmak isterim:
Karahisar Kalesi’ne raylı sistem yapmayı tasarlıyorum. Raylı sistem sayesinde Belçika’daki, Fransa’daki, Çin’deki, Pennsylvania’daki hemşehrilerimizin Kale hasreti giderilebilecek. Raylı sisteme konulan Karahisar Kalesi’ni görmek isteyenler; Belediye hesabına “bağış” adı altında para aktarmak durumundalar. Aksi takdirde böyle bir hizmeti beklemesinler.
Kale’ye çıkmışken, yüksekte kalalım. Malum, Afyonkarahisar’da hava kirliliği var. Hava kirliliğinin kalitesiz kömür kullanımının yanı sıra koca dağlar nedeniyle hava akımının yavaş kalması neticesinde olduğu söyleniyor. Madem öyle, Hıdırlık’a yapılacak iki ayrı proje ile hava kirliliğini önlemeyi düşünüyorum.
HIDIRLIK’A VANTİLATÖR
Birinci projem, Hıdırlık’ın Kale yönüne bakan bölgesine devasa 3-4 vantilatör kurmak. Özellikle kış aylarında soğuk havanın etkisini artırdığı dönemde çalıştırılacak devasa vantilatör, hava akımını hızlandıracak.
MUMLARLA KOKU ÖNLENECEK
Hava kirliliğini önleyecek ikinci projem ise, Hıdırlık’ın üst bölgesine yine devasa 3-4 mum dikmek. Mumların kötü kokuları bertaraf ettiği söylenir. Özellikle bahar ve yaz mevsiminde şehrin üstüne sinen ve nefes almayı zorlaştıran kokudan kurtulmak için mumlar birebir. Çöp kokusu mu var, yakalım Hıdırlık’a kuracağımız büyük mumları, kokudan kurtulalım. Egzoz gazı mı bizi bezdirdi, çaresi var: Mum.
DOĞU’NUN KARI, KURAKLIĞA DEVA
Hava kirliliği sorununu çözdükten sonra, kuraklık sorununa da el atmamız lazım. Bu aslında benim değil, bir yakınımın projesi. Telif hakkı ödemedim ama alıntı ya da intihal yapmakta bir beis görmüyorum: Şu sıralar Doğu Anadolu’daki illerimiz kar yağışından şikayetçi. Yolların bir kısmının kapalı olduğu söyleniyor. O zaman biz, Doğu Anadolu illerindeki belediyelerle işbirliği anlaşması yapalım. Doğu’dan TIR’larla taşıyacağımız kar ve buzu, Akşehir Gölü’ne, Eber Gölü’ne, çaylarımıza, derelerimize dökelim. Tam bir kazan-kazan siyaseti. Bizim kuraklığımız biter, Doğu’daki vatandaşlarımızın da ulaşım sorunu ortadan kalkar.
ULAŞIMDA KESİN ÇÖZÜM
Şehiriçi ulaşım için de geliştirdiğim proje var elbette. Her minibüs, arkasında bir de karavan taşısın. Böylece 14-15 kişi kapasiteli minibüsler, 30 kişiyi bile taşıyabilir. Ayakta yolcu alındığını da varsayarsak; bir minibüste 40 kişinin taşınma imkanı doğar. 2 özel halk otobüsünün arasına körük montajı yaptığımız zaman da özel halk otobüslerinin yolcu taşıma potansiyeli iki katına çıkar. Okul bahçelerini de kamu mesaisi dışındaki saatlerde otopark olarak kullanıma açarım. Ben trafik sorununu, 15 gün değil, 10 gün değil, 7 gün değil… Tam 2 günde çözerim. Sonra “3 gün dedin, 5 gün dedin, aylar oldu çözmedin. Geçen Cuma çözecektin, haftalardır çözmedin” diye türkü söylerseniz, kırılırım.
Henüz kamuoyuyla paylaşacağım projelerim bunlar. Kullanmak isteyen adaylardan telif almayacağıma söz veririm.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER