Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AF-DSEP toplantısı yapıldı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
 AF-DSEP toplantısı yapıldı

Ulusal Deprem Strateji ve Eylem Planı (UDSEP) temel alınarak hazırlıkları sürdürülen Afyonkarahisar Deprem Strateji ve Eylem Planı (AF-DSEP) ile ilgili komisyonun, son toplantısı dün yapıldı

İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Mehmet Buldan, toplantıda AR-GE ve Hazırlama Komisyon üyelerinin yaptığı çalışma ve toplantılar neticesinde çıkan taslak plan kurum temsilcilerinin görüşlerine sunulduğunu bildirdi.
AFAD Müdürü Mehmet Buldan, AKÜ bünyesindeki akademisyenler, kurum temsilcileri ve TMMOB çatısı altında yer alan şehirdeki meslek odası temsilcilerinden oluşturulan komisyonların katkılarıyla Afyonkarahisar Deprem Strateji ve Eylem Planı’nın (AF-DSEP) Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun onayına sunulmak üzere son şeklini aldığını açıkladı.
Mehmet Buldan açıklamasının devamında; “Dün AKÜ bünyesindeki akademisyenler, kurum temsilcileri ve TMMOB çatısı altında yer alan meslek odası temsilcilerinden oluşan komisyon ilk toplantısında Jeoloji Mühendisi Hüseyin Sarıkaya, Yrd. Doç. Dr. Ali Ergün ve İl AFAD Müdürü olarak şahsımınbaşkanlıklarında üç eksende konular görüşüldü. Bunlar; Depremlerin kaynaklarını öğrenmek, deprem güvenli yerleşme ve yapılaşma, depremlerin etkileriyle baş edebilme konularında oluşturduğu 3 alt komisyonun ve kurum ve kuruluşların çalışmaları ve önerileri toplantıya katılan komisyon üyelerince değerlendirilerek plana son şekli verildi. Planın sekretarya işlemleri İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce yürütülmüş olup bundan sonra da bu birim tarafından yürütülecektir.” dedi. (Kocatepe)