Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFDOS Sarıkamış şehitleri için yürüdü

AFDOS kulüp binasında toplanan
AFDOS Sarıkamış şehitleri için yürüdü

AFDOS kulüp binasında toplanan ekip üyeleri, İscehisar Doğanlar köyüne hareket ederek Giresunlular Şehitliği’ne yürüdü. Giresunlular Şehitliği’nde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimizin aziz hatıraları için saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşımızı söylediler.
Şehitlikte doğaseverlere Kurtuluş Savaşı’nda Giresun ve yöresinden gelen gönüllülerden oluşan 47. Alay’la ilgili bilgiler Arkeolog-Eğitimci Mehmet Bozdağ tarafından aktarıldı. Ekip Liderliğini AFDOS Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şanaldı’nın yaptırdığı etkinlikte doğaseverler Dedesivrisi mevkiine de yürüyüp zirve yaptılar ve siperleri gezdiler.
Öte yandan Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) tarafından Sarıkamış Şehitlerini anma adına Sarıkamış’ta bulunan 3120 metre yüksekliğindeki Allahuekber Dağı zirve tırmanışına ilimizden Türkiye Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi Mitat Şener ile AFDOS Kulüp Sporcusu Nur Karademir katılarak zirve yaptılar. Faaliyete 124 sporcunun katıldığı öğrenildi. Faaliyette Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ersan Başar da hazır bulundu. Başar faaliyet sonrası zirve yapan sporculara katılım belgelerini vererek tebrik etti.
Her iki faaliyete katılan sporcuları da tebrik eden AFDOS Kulüp Başkanı Mehmet Bilgiçer Sarıkamış şehitlerimizi 103. yılında saygı ve rahmetle andıklarını kaydetti.