Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afete hazır otel kavramı üzerinde düşünmeliyiz”

Afyon Kocatepe Ünevirsitesi Afyon
"Afete hazır otel kavramı üzerinde düşünmeliyiz"

Afyon Kocatepe Ünevirsitesi Afyon Meslek Yüksekokulu Turizm İşletmeciliği Programı’nda Yrd. Doç. Dr. Hatice Yılmaz tarafından sürdürülen “Kongre ve Seminer Organizasyonu” dersinde, AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Murad Tiryakioğlu sunum yaptı. Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Afet Bilinci Derneği’ni öğrencilere tanıtan Tiryakioğlu, afetlerin her an meydana gelebileceğini, buna karşı bilinç ve farkındalık oluşturmak için yola çıktıklarını söyledi.
SİMAV VE VAN’DA ETKİN
Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde “Akademi Arama-Kurtarma Kulübu” olarak afet bilinci çalışmalarına başladıklarını, bu kapsamda Simav’da meydana gelen depremde öğrenciler için sınav çadırı kurduklarını kaydeden Tiryakioğlu, Van Depremi’nde de ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırdıklarını aktardı.
AFETLERLE
KALKINMA PLATFORMU
Kulüp üyelerinin üniversiteden mezun olduktan sonra da afet durumları hakkında çalışmalar yaptığına işaret eden Tiryakioğlu, bu noktada merkezi Afyonkarahisar olan Afet Bilinci Derneği kurduklarını aktardı. Tiryakioğlu, “Biz, her türlü afete karşı, hazırlık ve afet bilincinin geliştirilerek afet risklerinin azaltılması, afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılacaklar ile ilgili olarak toplumun bilinçlendirilmesi çalışmalarını kendimize görev edindik. Afet Bilinci Derneği’nden sonra, Afetlerle Kalkınma Platformu kurduk. Afetlerle Kalkınma Platformu çalışmaları kapsamında, bir kitap yayınlandı. İkinci kitabın da hazırlıkları sürüyor” diye konuştu.
TOPLUMDA AFET
BİLİNCİ OLUŞMALI
Tiryakioğlu, şöyle devam etti:
“Toplumun afet risklerinin azaltılması için gerekli hazırlık düzeyine ve müdahale kapasitesine ulaşması bizim için çok önemli. Derneğimiz, aynı zamanda afet ve acil durumlara müdahale etmek için ekipler de oluşturmak amacıyla faaliyet gösteriyor. Bu konuda size de görev düşüyor. Buradan mezun olduktan sonra çalışacağınız otellerin, işletmelerin afete hazır hâle getirilmesinde sizin katkınız olmalı. Afete hazır otel kavramı üzerinde düşünmeliyiz.” >> Murat ARISOY’un Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti