Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afetzedeler bu kez umutlu – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Afetzedeler bu kez umutlu

İlimiz merkeze bağlı Sadıkbey Köyü İnaz sırtlarında depremzedeler için 2002 yılında yapımına başlanan ve bir türlü bitirilemeyen 603 konutun son durumu hakkında bilgi veren Kooperatif Başkanı Sefa Değirmen, konutların 2012 yılında teslim edileceğini söyledi.

11 ay önce Kooperatifin Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Sefa Değirmen, konutlarda ısınmanın uygun görüldüğü takdirde jeotermal kaynakla yapılmasının planlandığını kaydetti
Eski yönetime dava açıldı
17 Nisan 2009’da gerçekleştirilen genel kurul sonrası Kooperatif Başkanlığına seçilen Sefa Değirmen, yapımı yılan hikayesine dönen depremzede konutlarının son durumu hakkında bilgi verdi. Göreve gelmelerinin ardından eski yönetim kurulu tarafından kooperatife ait evrakların verilmediğini belirten Sefa Değirmen, noterden çektikleri ihbarname ile evrakların ancak bir kısmını alabildiklerini söyledi. Kooperatifin kasasında olması gereken 500 Bin TL’lik teminatında yeni yönetim kuruluna devredilmediğini iddia eden Kooperatif Başkanı Değirmen, söz konusu teminatın 470 bin TL’sinin kooperatifin eski avukatının şahsi hesabına aktarıldığını tespit ettiklerini belirtti. Eski Yönetimle birlikte, kooperatifin eski avukatı ve müteahhit hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını belirten Değirmen, bu konudaki hukuki sürecin devam ettiğini söyledi.
2012 yılında tamamlanacak
Yapılması gereken 603 konut için tespit davası açılarak durum tespitini yaptırdıklarını anlatan Afyonkarahisari Depremzedeleri Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Sefa Değirmen, Afet İşleri Genel Müdürlüğü ile irtibata geçerek Mahkemenin tespitine göre yüzde 51.1 olan inşaatın emaneten yapılmasına karar alındığını söyledi. Öte yandan 31 Aralık 2006 yılında teslim edilmesi gereken inşaatın bitirilememesi ve aradan geçen 4 yıllık süreçte yaşanan maliyet artışının karşılanması amacıyla kişi başı 7 bin TL ödenek artışı talep edildiğini ifade eden Sefa Değirmen, TOKİ’den alacakları mevcut 4 Milyon 100 Bin TL ile emanet usulü yöntem ile inşaata başladıklarını dile getirdi. Kredi artışı içinde TOKİ’den olur beklediklerini ifade eden Değirmen, “2010 yılı içersinde 11 Milyon 500 Bin TL alt yapı ödemesi mevcut olup, alt yapı için de (elektrik, telefon, su, kanalizasyon, yol, kaldırım ve çevre düzenlemesi) ihale bekleniyor. Şu anda Yönetim Kurulumuzun aldığı kararla birlikte önceki müteahhidin yapmadığı eksik işleri yapıyoruz. İşlerin tamamını bitirdikten sonra 2012 yılında işi teslim edeceğiz” dedi.
Konutların jeotermalle ısınması gündemde
Konutların ısınmasını jeotermal su ile yapmak istediklerini belirten Kooperatif Başkanı Sefa Değirmen, bu konuda Afyonkarahisar Valiliği’ne gerekli müracaatı yaptıklarını söyledi. Değirmen, Valilik’ten olumlu yanıt gelmesi halinde Mayıs ayı içersinde gerçekleşecek kongrede konutlara kalorifer tesisatı döşenmesi için genel kurul kararı alacaklarını ifade etti. Afet İşleri Genel Müdürlüğü’nün lağvedilmesinin ardından Afet İşleri Yönetim Başkanlığı’ndan kontrol hizmetleri için teknik eleman talebinde bulunduklarını belirten Değirmen, teknik elemanların henüz gelmediğini söyledi. Kontrol için teknik elemanların gelmemesinden dolayı sıkıntı yaşadıklarını belirten Sefa Değirmen, gerekli kontrollerin yapılmasıyla birlikte işlerin de hızlanacağını sözlerine ekledi. Değirmen ayrıca kooperatife uzun süre verilmeyen şantiye elektrik aboneliğinin de alındığını dile getirdi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti