Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afi festivalde tanıtıldı – Kocatepe Gazetesi

Afi festivalde tanıtıldı – Kocatepe Gazetesi
Afi festivalde tanıtıldı

Dünyanın farklı yerlerinden bir çok sanatçı ve tasarımcının eserlerinin yer aldığı sergi 4 Mayıs Çarşamba günü sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergi açılışı sırasında sanatçılara ve misafirlere Afyon lokumu ikram eden Afi renkli görüntüler oluşturdu.
Bu yıl onuncusu düzenlenen Çizgi Film Animasyon Festivali açılışına Afyonkarahisar’ı temsilen katılan afi, sanatçılar ve misafirler tarafından ilgi gördü. Sevimli yapısı, sempatik hareketleri ve Afyonkarahisar’ı yansıtan renkleri ile Afi, açılış seremonisi ve panel boyunca festivale renk kattı.
BİLİMSEL LİTERATÜRE GİRDİ
Afi, 1. Uluslararası Çizgi Film Animasyon Sempozyumu’nda Öğr. Gör. M. Akif Ağtaş tarafından sözlü bildiri olarak sunulan “Yerel Yönetimlerin Halk İle Olan İletişimlerinde Maskot Kullanımının Etkisi Afyonkarahisar Belediyesi Maskot Karakteri Afi Örneği” ile bilimsel literatüre girmiş oldu. Oturum başkanlığını Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgi Film Animasyon Bölüm Başkanı Doç. Fethi Kaba’nın yaptığı, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Namık Kemal Sarıkavak’ın, DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Levent Mercin’in, sanatçıların ve misafirlerin yer aldığı sunum sonrası Afi alanın uzmanlarından tam not aldı. Öğr. Gör. M. Akif Ağtaş sunumu sonrası sanata ve sanatçıya olan sürekli desteklerinden dolayı Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a teşekkür etti ve sunumda yer alan akademisyenlere Taş Medrese ustaları tarafından yapılan ahşap Afi maskotlarını hediye etti. (Kocatepe Haber Merkezi)