Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

AFJET MESELESİNDE FARKLI GÖRÜŞLER

Dün AFJET ile ilgili yazdığımız yazımızın ardından beklemediğimiz kadar çok sayıda geri dönüş aldık. AFJET Afyonkarahisarlılar’ın ortak sorunlarından birisi, bunu bir kez daha anladık.
Teşekkürlerle ilgili kısımları geçiyorum. Aldığımız geri dönüşlerin pek çoğunda zam oranının yüksekliğine işaret ediliyordu. Afyonkarahisarlılar içerisinde bulunduğumuz enflasyon ortamında zam yapılmasını olağan bir şekilde karşılarken zam oranının % 75’e kadar tırmanmış olmasına tepkililer.
Hesap-kitapla ilgili yapılan izahatleri de bir anlamda anlayışla karşılayan AFJET aboneleri bu zamların “bir kerede” değil, peyderpey yapılmasının daha yerinde olacağını belirtiyorlar. Bunu söylerken herkes zammı kabul etmiş gibi bir anlam çıkarmayın lütfen bu sözlerden. Hiç zam olmaması gerektiği görüşünü savunun hemşehrimizin sayısı da oldukça fazla.
***
Bir hemşehrimiz “huzur hakkı meselesini unutmuşsunuz” dedi. AFJET Yönetim Kurulu üyelerinin aldıkları huzur hakkına işaret ediyordu kendisi.
Unutmadık, unutmadığımızı izah ettik. AFJET Yönetim kurulu üyelerinin aldıkları huzur haklarının öyle abartıldığı kadar olmadığını öğrendik. Tam rakam nedir bilemeyiz ama, AFJET Yönetim Kurulu üyelerine ödenen huzur hakkının bugünkü 1,5 asgari ücret civarında olduğunu söyleyebiliriz. Daha önce AFJET Yönetim Kurulu üyelerinin isimlerini saymıştık, bir kez daha sayalım:
Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, Vali Yardımcısı Nurullah Kaya, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İGM Başkanı Burhanettin Çoban, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, Özel İdare Genel Sekreteri Murat Toy, Genel Müdür İsmail Kara, Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Karacak ile Şükrü Tunçbilek.
Bu isimlerin hiçbirinin 1,5 asgari ücret değerindeki huzur hakkı için itibarlarını zedeleyeceklerini, AFJET gibi sorunlarla anılan bir yerde sitemlere, tacizlere maruz kalmayı isteyeceklerini sanmıyoruz. Milyonluk ihalelere, milyonluk işlemlere imza koyanların, böylesine büyük riskler alanların aylık 8 bin lira gibi bir paraya tamah edeceklerini düşünmek yersiz geliyor bize. Bu vesile ile belirtmiş olalım.
***
Yine bir başka hemşehrimizin “Unuttuğumuzu” öne sürdüğü bir başka konuyu da önemine binaen aktararak bugünlük AFJET meselesini tamamlayalım:
“Hesapta kitapta yokken, siyasi baskı ile, nüfuz alanları kullanılarak AFJET abonesi yapılan lüks siteleri, bu sitelerdeki metrekare hesaplarını ve hatta lüks sitelerin ortak kullanım alanında olup, AFJET enerjisi ile ısıtılan yüzme havuzlarını yazmamışsınız” diyordu bu hemşehrimiz… Benzeri konuları dile getirmeye çalışmıştık ama bu cümleleri de buraya alıp, tarihe not düşmüş olalım böylelikle.
***
Yine bir başka hemşehrimizin “mutlaka iletilmesi” gerektiğini belirttiği konu işe şöyle: Afyonkarahisar’da yıllardır süre gelen usüle göre AFJET’li evler kiraya verilirken AFJET dahil olarak kiraya verilir. Şimdi AFJET’in yaptığı zam ile tüm kira hesapları bozuldu. Evini, işyerini AFJET dahil olarak kiraya verilen mülk sahiplerinin zararı çok büyük. Yapılan zam oranları kiralara da yansıyacak ve % 75’lik zam Afyon’da kira enflasyonuna sebep olacak. Acaba yetkililerimiz bunu göz önünde bulundurdular mı?

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti