Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“AFJET nimetini yayacağız” – Kocatepe Gazetesi

İYİ Parti Afyonkarahisar İl
“AFJET nimetini yayacağız”

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” kapsamında il genelinde görev yapan basın çalışanları ile bir araya geldi. İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya’nın selamlama konuşmasından sonra Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında meslektaşlarımızı hatırlayan İYİ Parti Belediye Başkan adayı Mahmut Koçak ve il yönetimine teşekkür ediyoruz. Çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.” dedi. Daha sonra konuşan İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak, gazetecilerin günlerini tebrik etti.
“GERGİNLİKTE SİYASİLERİN PAYI VAR”
Koçak, bir öğrencinin okulda öğretmenini pompalı tüfekle vurması konusuna değinerek sözü siyasete getirdi. Koçak şöyle konuştu: “Okullarımızda cinnetin artması, toplumsal cinnetin artması toplumsal psikolojisinin bozulmasında siyasetçilerin payı var. Gerginlikle bir yere varılmaz. Biz sevgiyi, hoş görüyü konuşma metinlerinde değil siyasal hayatımızda da yaşatmamız gerekiyor. Siyaset devletin daha kudretli olması için yapılıyor.”
“AFJET’İ YAYGINLAŞTIRACAĞIZ”
Vatandaşlardan gelen en büyük talebin AFJET’in yaygınlaştırılması olduğunu söyleyen Koçak, seçilmesi durumunda bu duruma el atacağını, AFJET’in her alanda en iyi şekilde kullanılacağını söyledi. Koçak, “Afyonkarahisar jeotermalin merkezi. Jeotermal artık hayatımıza girdi ve girmesi gereken bir şey. Biz milli ve yerli kaynaklarımıza yönelmeyi doğru buluyoruz. Çünkü bu durum bizi dışa bağımlılıktan kurtarıyor. İnsanların bizden en büyük talebi, “AFJET ne zaman yaygınlaşacak?” oluyor. Bu kapsamda “Sıcak yuvalar, gülen yüzler” projesi hazırladık. Jeotermal enerji ucuz bir enerji. Ülkemizde ekonomik bir darboğaz var. Bu yüzden yerel yönetimler olarak insanlarımızın cebine ne kadar katkı sağlarsak onların huzuruna o kadar katkı sağlamış olacağız. Jeotermalimiz Allah’ın Afyonkarahisarlılara bir lütfudur. Bunu en iyi şekilde değerlendireceğiz.” şeklinde konuştu.
“MAHALLELERE AFJET’İ
GETİRECEĞİZ, SÖZ VERİYORUZ”
Sağlıklı bir şehir için AFJET’in vazgeçilmez olduğuna dikkat çeken Koçak, “Sağlık boyutu var. Sağlık anlamında bu enerjiyi mutlaka kullanmalıyız. Afyonkarahisar hava kirliliğinde ilk sıralarda yer alıyor. Bazı mahallelerimizde sanıyoruz ki sis indi sanıyoruz. O kalitesiz linyitlerden çıkan dumandır. Bu insanlarımız akciğer hastalığına yakalanıyor. İnsanlarımız sağlıksız alanlarda yaşamaya maruz kalıyor. Jeotermalimiz temiz ve sağlıklı bir enerji. Doğayla barışık bir enerji kaynağı. Biz bunu tüm mahallelerimize yaygınlaştırmak için elimizden geleni yapacağız. Bu bizim milletimize sözümüzdür.” ifadelerini kullandı.
“ISI MERKEZLERİ KURACAĞIZ”
Projeyi nasıl uygulayacakları konusunda da bilgiler veren Koçak, yeni mahallelere ısı merkezleri kuracaklarını anlattı.  Koçak şöyle konuştu: “Yatırım konusunda uluslararası finans kuruluşları ile de görüşüyoruz. Türkiye’de bu işleri en iyi bilenlerle görüşüyoruz. Bu mesele siyaset meselesi değil. Afyonkarahisar meselesidir. Detaylar konusunda veriler alıyoruz. Daha çok evi ısıtmak için kuyu açılma işlemleri var. Yeni mahallelerimize ısı merkezleri kuracağız. Bu merkezlerle şehrin kömür ve doğalgaz bağımlılığını olabildiğince azaltacağız.”
“BU MAHALLELER AFJET İLE ISINACAK”
Açılacak yeni sondajlarla mahallelerin jeotermal enerji ile ısınacağını söyleyen Koçak, konuşmasına şöyle devam etti:
“Açılacak yeni sondajlarla, 2000 metre derinlikte daha yüksek sıcaklıkta ve daha yüksek bir debide sıcak su elde edilecek. Yapılacak yeni ishale hattı ile bu sular mahallelere getirilecek. Ve mahallelerimizin ısınması sağlanacaktır. Termal su ile hem modern seraları geliştireceğiz, hem de tıbbi aromatik bitkilerde kullanacağız, hem de balıkçılık faaliyetlerinde kullanacağız. Yeni kaynaklarla Akçin, Çetinkaya, Ertuğrulgazi ve Karşıyaka mahallelerinin ısınabileceği görülüyor. Bizim isteğimiz girebilen bütün mahallelerin tamamına AFJET’i sokmak ve bu kaynaklarla şehri ısıtarak sağlıklı, temiz bir kent oluşturmayı hedefliyoruz.Bütün bu çalışmalarımızda kalifiye, yetişmiş ve nitelikli insan kaynağının oluşturulması amacıyla Tabi Kaynaklar ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kuracağız.”
 “SPORA DESTEĞİMİZ SÜRECEK”
“AFJET’in yatırımlara yönelmesiyle birlikte spora destek azalacak mı?” sorusuna da yanıt veren Koçak, şöyle konuştu: “Şehrin tanıtımı noktasında en önemli argüman spordur. Takımlarımızı sonuna kadar destekleyeceğiz. Allah nasip ederse ciddi sponsorlarla görüşüyorum. Dostluklarımda var. Geldiğim zaman Allah nasip ederse sponsorluk konusunu tarihin en güzel noktasına taşıyacağım. Takımlarımız üst liglere tırmanırken, bizde sponsorlar aracılığı ile milletin sırtından maliyeti indirmeyi sağlayacağız. Takımlarımızı bu noktaya getiren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Teşekkür etmeyi bilmek gerekiyor.”
>> Nail AZBAY’ın Haberi