Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“AFJET’in sistemsel bir sorunu yok!”

“AFJET’in sistemsel bir sorunu yok!”

AFJET A.Ş. Genel Müdürü Dr. Yusuf Ulutürk, ısı yetersizliği şikâyetlerinin temelinde binalarda abonelerin gidermesi gereken eksiklerin yattığını açıkladı. Ulutürk, “AFJET A.Ş. olarak bizim sistemizimde hiçbir sorun ve arıza sözkonusu değildir” dedi

 

Afyon Jeotermal Turizm ve Ticaret A.Ş. (AFJET) Genel Müdürü Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Yusuf Ulutürk, hava sıcaklığının sıfırın altına inmesiyle birlikte artan ısınamama şikâyetlerini değerlendirdi. Gazeteniz Kocatepe’ye ulaşan bir çok AFJET abonesi aşırı soğuk günlerde yeterli ısıyı alamadıkları için elektrikli ısıtıcılara mecbur kaldıklarından şikayet etti. Genel Müdür Ulutürk bu sıkıntıların genel sistemle ilgili olmadığını söyledi.
“ISINAMAMA NEDENİ BİNALARDAKİ EKSİKLER”
Genel Müdür Yusuf Ulutürk, sözkonusu şikâyeti aynı abonelerden aldıklarını ve ısı kaybının binalarda abonelerin yerine getirmesi gerekenlerin yapılmamasından kaynaklandığını söyledi. Ulutürk, “Isınamadıkları şikâyeti olan abonelerimizde problem kendi binalarında yapılması gerekenlerin yapılmamasından kaynaklanmaktadır. Bizim AFJET A.Ş. olarak sistemimizde hiçbir arızamız yoktur. Binalardan kaynaklanan sorun radyatörlerin temizlenmemesi, su problemiyle ilgilenilmemesidir. Hal böyle olunca ısının düşmesi doğaldır. Sürekli şikâyet aldığımız bir abonemizin apartmanında arıza ekibimizin yaptığı incelemede binaya su sıcaklığının 64 santigrat derece geldiğini, binadaki su seviyesinin bir yıldır tamamlanmasıyla ısınmanın istenilen düzeyde olmadığını belirledi. Eğer su seviyesi tamamlanmazsa radyatör yarım ısınır. Ben sürekli suyun gidiş ve dönüş sıcaklık derecelerini kontrol ediyorum. Hiçbir problem yok. Geriye dönen su sıcaklığı 45 santigrat derecenin altında değil. Tüm kuyularımızı, elektrik santralimizin kuyusuda dâhil sisteme seferber edildi. Hem turizm hattına hemde şehir içi ısıtmaya çalışıyoruz.” dedi.
“AFJET SİSTEMİNDE
SORUN ARIZA YOK”
Yeterli ısı almayan AFJET abonelerinin lokal sorunu olduğunun altını çizen Ulutürk şöyle konuştu: “Yeterli ısı alamayan abonelerimiz lokal sorunu olanlardır. Lokal ısınamama nedenleri; Yeterli su seviyesini sağlamamak, bir kişinin kafasına göre apartmandaki motoru kapatması, mantoloma ve yalıtımsız binalarda bulunmak, radyatör temizliği yaptırmamaktır. Tüm bu sıraladıklarım abonlerin bizzat yapmaları, dikkat etmeleri gereken zorunluluklardır. Tekrar ediyorum AFJET sisteminde hiçbir sorun ve arıza sözkonusu değildir. Isınamadıklarından şikâyet edenlerin sayısı 28 bin abonemizin içerisinde 10 kişi ya da 5 kişidir. Arıza ekiplerimiz rutin olarak gezerek gerekli kontrol ve değerlendirmeleri yapmaktadır.”
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi