Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFSÜ, en fazla tercih edilen üniversiteler arasında yer aldı

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) YKS’ye giren adayların en fazla tercih ettiği üniversitelerin başında gelmeye bu sene de devam etti

 

YKS sonuçlarına göre Türkiye sıralamasında ilk 15.000 içinde bulunan toplam 66 öğrenci AFSÜ’lü olma ayrıcalığına hak kazanırken AFSÜ, Türkiye’de lisans seviyesinde yerleştirme oranı yüzde 100 olan 15 devlet üniversitesinden biri oldu.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS-2020) sonuçlarına ilişkin sayısal verilere göre AFSÜ lisans bölümlerine 854 öğrenci yerleşirken, ön lisans programlarında ise 1102 kontenjanın tamamı doldu. Ön lisans ve lisans olarak bu yıl toplam 1956 öğrenci AFSÜ’ye yerleşmiş oldu.
AFSÜ’DE KONTENJANLARA YERLEŞME ORANI
BU SENEDE YÜZDE 100
AFSÜ’nün bütün bölümlerine öğrencilerin ilgisi yoğun olurken, bölüm kontenjanlarına yerleşmede geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da yüzde 100 doluluk elde edildi. YKS-2020 ile AFSÜ’ye yerleşen öğrencilerin 29 Ağustos 2020’de başlayan kayıt işlemleri tüm programlar için üniversiteye gelmeden E-Devlet şifresiyle 6 Eylül 2020, saat 24.00’a kadar internet üzerinden devam edecek.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti