Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“AFSÜ Mensuplarının Üretme Potansiyeli Genişleyecek”

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, üniversitenin TTO’nun Avrupa Patent Ofisi Bilgi Merkezi olmaya hak kazanmasının AFSÜ mensuplarının bilgi ve teknoloji üretme potansiyelini daha geniş bir platformda değerlendirmelerini sağlayacağını belirtti. 

AFSÜ Rektörü Prof. Dr.

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (AFSÜ TTO) Avrupa Patent Ofisi Bilgi Merkezi (PATLIB) olmaya hak kazandı.

AFSÜ TTO bünyesinde 2020 yılında kurulan Türk Patent ve Marka Kurumu Sınai Mülkiyet Danışma Birimi, Avrupa Patent Ofisi (EPO) ile stratejik iş birliği başlatarak PATLIB olmaya hak kazandı. AFSÜ’nün yenilikçi projelerini sürdürülebilir şekilde değerlendirerek, inovasyon ve teknoloji transferine yeni bir boyut kazandıracak bu iş birliği ile üniversitenin, sınai mülkiyet konularında daha güçlü bir konuma ulaşması hedefleniyor. AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, PATLIB iş birliğinin, AFSÜ’de yürütülen araştırmalar için Avrupa düzeyinde bilgi erişimini artırarak, projelerin uluslararası düzeyde rekabet edebilirliğini güçlendireceğine dikkat çekti. Rektör Okumuş, “Bu stratejik iş birliği, üniversitenin inovasyon ekosisteminin daha fazla potansiyel yatırımcı ve iş ortağı çekmesine fırsat tanıyarak bölgesel ve ulusal kalkınmaya katkı sağlayacak. Böylece AFSÜ’nün girişimci ve yenilikçi üniversite endeksinde üst sıralara taşınmasını ve üniversitemizde üretilecek araştırmaların küresel düzeyde etki yaratmasını hedefliyoruz. AFSÜ mensuplarının bilgi ve teknoloji üretme potansiyelini daha geniş bir platformda değerlendirebileceğiz.” dedi.

“PATENT SÜREÇLERİ DAHA ETKİN YÖNETİLEBİLECEK”

AFSÜ TTO Koordinatörü Öğretim Görevlisi Emre Semiz, EPO iş birliği ile AFSÜ’de geliştirilecek projelerin daha etkin yönetileceğini ve ticarileştirilebileceğini söyledi. Araştırmacıların ve girişimcilerin PATLIB ile sağlanacak bilgi ve danışmanlık desteği sayesinde, patent süreçlerini daha etkin yönetebileceğini kaydeden Semiz, “Sınai mülkiyet hakları konusunda bilinçli bir yaklaşımın yaygınlaştırılmasıyla AFSÜ’nün sürdürülebilir inovasyon ve bilgi transferi hedeflerine önemli bir katkı sağlayacağız. Üniversitemizin ulusal ve uluslararası alanda daha fazla tanınmasına da destek olacağız.” ifadelerini kullandı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti