Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFSÜ mezunu Batur, Maarif Vakfı’na konuk oldu

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi mezunu, Afganistanlı Sharafat Batur, Türkiye Maarif Vakfı’nın Mezuniyet Töreni’ne katılarak bir konuşma yaptı. Batur, AFSÜ’ye teşekkür etti

AFSÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) mezunu öğrencisi Sharafat Batur, Türkiye Maarif Vakfı (TMF) 2021-2022 Mezuniyet Töreni’nde bir konuşma yaptı. Afyonkarahisar’daki dört yıllık eğitim sürecinin kendisini hedeflerine götüren bir merdiven olduğunu dile getiren Batur, hayalden öte hedeflerin olduğunu, farklı perspektiften dünyaya bakabilmeyi burada öğrendiğini ifade etti.
TMF Genel Merkezi’nde düzenlenen programda 2021-2022 akademik yılı lisans ve yüksek lisans mezunu 21 öğrenci için tören düzenlendi. Programa Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, mütevelli heyeti, yönetim kurulu ve denetim kurulu üyeleri ile daire başkanları, ülke temsilcileri, mezun öğrenciler ve davetliler katıldı.
2017’DEN BU YANA TÜRKİYE’DE
Etkinlikte mezun öğrenciler adına konuşan Sharafat Batur, TMV’nin Afganistan’daki Habibe Kadri Lisesi mezunu olarak 2017’den beri Türkiye’de bulunduğunu belirterek başladığı konuşmasında, AFSÜ SBF Hemşirelik Bölümü’nden bu yıl mezun olduğunu söyledi.
Batur şöyle konuştu:
“Kendi ülkemde üniversite eğitimi alan akranlarıma kıyasla ayrıcalıklı bir konumda olduğumu her zaman hissettim. Burada eğitim almak farklı bir dünyayı teneffüs etmeme, Dünya’nın dört bir yanından Türkiye’ye gelmiş öğrencilerle tanışmama vesile oldu.
Türkiye’de eğitim almak organize olmayı, dayanışmayı, birlikte iş yapmayı öğrenmektir. Tüm bu süreçler kendinizi bir birey olarak hissetmenizi sağlar. Bireysel olarak Türkiye’de öncelikle olaylara farklı bir açıdan bakmayı öğrendiğimi söyleyebilirim.
Türkiye’de eğitim almak uluslararası öğrenci olarak çok değerli bir deneyimdir. Gerçekten bu ülkede devletin insanlara verdiği hizmetleri, farklı akademik, ticari ve sivil yapıları ilk kez tecrübe ettim. Bu ülkede eğitim ve öğretim sürecinde en önemli kazancım özgüven sahibi olmaktı. Tabii ki bir kadın olarak kendini tanımak, geliştirmek, kendi ayakları üzerinde durabilmek, bir kadının topluma katacağı ve bir toplumdan alabileceği değerleri görmek de benim için önemli bir kazanım oldu.
Aldığımız eğitimle kimimiz hemşire, kimimiz mühendis, kimimiz öğretmen, kimimiz akademisyen olarak, bize verilen eğitim ve ideal doğrultusunda sadece ülkelerimiz adına değil Dünya’nın iyiliği, huzuru, refahı ve gelişimi için çalışacağımıza kalpten inanıyorum.”
TEŞEKKÜR ETTİ
Batur konuşmasını, uluslararası öğrencileri maddi ve manevi olarak her yönüyle destekleyen Millî Eğitim Bakanlığı’na, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’na, Türkiye Maarif Vakfı’na ve AFSÜ’ye teşekkür ederek tamamladı.
Müzik dinletisi, mezuniyet kütüğü merasimi, flama teslim töreni, plaket ve hediye takdimi ile devam eden tören, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.
>> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti