Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFSÜ öğrencileri tecrübelerini paylaştı

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) öğrencileri “Erasmus+ Days Etkinliğinde” yurtdışı tecrübelerini paylaştı

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi

Yurtdışında eğitim alan AFSÜ öğrencileri AFSÜ Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (UİM) tarafından düzenlenen Erasmus+ Days bilgilendirme toplantısında deneyimlerini aktardı.
Erasmus+ Programı’nın tanınırlığını ve programa yönelik projelerin görünürlüğünü artırmak, ilgili projelerin çıktılarının yaygınlaştırılmasını sağlamak ve daha fazla öğrenciyi Erasmus+’tan yararlanmaya teşvik etmek amacıyla düzenlenen Erasmus+ Days toplantısında, AFSÜ UİM personeli Öğretim Görevlisi İlyas Güneş “Öğrenci Öğrenim Hareketliliği”, Öğretim Görevlisi Zeynep Betül Yavuz “Öğrenci Staj Hareketliliği” hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Soru-cevap bölümü Öğretim Görevlisi Cemile Terzier tarafından gerçekleştirilen toplantının ikinci bölümünde de öğrencilerimiz yurtdışı deneyimlerini paylaştı.
Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri Muhammet Kirişci ve Oktay Şahin Almanya’daki; Tıp Fakültesi öğrencileri Kübra Tamer İrlanda’daki, Simay Çetiner İtalya’daki gözlemlerini anlatırken Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri Gülşen Yavuz ve Dilay Doğan da Litvanya’daki tecrübelerini anlattılar. öğrenciler, yurtdışında eğitim görmenin avantajını hem kendilerine kazandırdığı vizyon ile akademik hayatlarında hem de gelecekteki kariyerlerinde yaşayacaklarını ifade ettiler.
Gittikleri ülkelerde karşılaştıkları durumlar ve tanıştıkları insanlar hakkında ilginç buldukları, kendilerini şaşırtan ya da heyecanlandıran kültürel ve sosyal anekdotlar paylaşan öğrenciler yurtdışında eğitim almak isteyen arkadaşlarına çeşitli tavsiyelerde de bulundu.