Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFSÜ Ombudsmanlık Toplulukları Kongresine katıldı

AFSÜ Ombudsmanlık Toplulukları Kongresine katıldı

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Kamu Denetçiliği Topluluğu (AFSÜ-KDT) Danışmanı Öğretim Görevilisi Av. Sultan Akseki Bozok ile topluluk yönetim kurulu üyeleri Volkan Altunel ve Buket Çeri, II. Türkiye Üniversite Ombudsmanlık Toplulukları Kongresinde AFSÜ’yü temsil ettiler

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tarafından düzenlenen ve Türkiye genelinden 97 üniversitenin temsilcileriyle KDK çalışanlarını buluşturan kongrede, ombudsmanlık topluluklarının dünü, bugünü ve yarını konuşuldu. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi 100. Yıl Konferans Salonunda düzenlenen kongreye, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, milletvekilleri, kamu denetçileri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Kamu Başdenetçisi Malkoç kongrenin açılışında yaptığı konuşmada KDK’nın idare karşısında vatandaşın hakkını ve hukukuna korumak için kurulduğunu söyledi.
Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu ombudsmanlığın odağında hakkaniyetin yer aldığını ifade etti.
Kongrenin öğleden sonraki bölümünde Kamu Denetçileri öğrencilere çalışma alanlarını anlatarak deneyimlerini paylaştılar. Kamu Denetçileri Yahya Akman, Arif Dülger, Saadettin Kalkan ve Celile Özlem Tunçak ile Eski Kamu Denetçisi Abdullah Cengiz Makas’ın birer konuşma yaptığı kongrede Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Göka da bir söyleşi gerçekleştirdi.