Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFSÜ Yeni Uluslararası Anlaşmalarla Gelişimini Sürdürüyor

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, üniversitenin yeni uluslararası anlaşmalarla gelişimini sürdürdüğünü açıkladı.

AFSÜ Rektörü Prof. Dr.

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) kuruluşundan itibaren yurtdışındaki saygın akademik kuruluşlar ile çok sayıda bilimsel iş birlikleri geliştirerek, son olarak 6 ülkeden 13 üniversite ile anlaşmalar yaptı.
ANLAŞMA SAYISI 20’YE YÜKSELDİ
AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, üniversitenin hâlihazırda 15 farklı ülkedeki 36 akademik kurumla anlaşması bulunduğunu belirtti. Rektör Okumuş, “Küresel görünümünü güçlendirmeyi amaçlayan AFSÜ’de öğrenci ve personelimizin uluslararası akademik deneyimini geliştirmeye devam edeceğiz.” dedi. AFSÜ’nün, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından denkliği tanınan Kosova, Arnavutluk, Ukrayna, Gürcistan, Azerbaycan ve Özbekistan’daki üniversiteler ile yeni Uluslararası Mutabakat Zabıtları (MoU: Memorandum of Understanding) imzaladı. AFSÜ Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin girişimi ile hayata geçirilen son anlaşmalar ile AFSÜ’nün MoU yaptığı ülke sayısı 8’e anlaşma sayısı ise 20’ye yükseldi. Erasmus+ KA131 Yükseköğretim Öğrenci ve Personel Hareketliliği Değişim Programı ile de 7 Avrupa ülkesindeki 16 üniversite ile anlaşması bulunan AFSÜ mensupları, uluslararası öğrenci ve personel değişim hareketliliğine imkân sağlayan bu anlaşmalarla farklı coğrafyalardaki çeşitli üniversitelerde akademik faaliyetler gerçekleştirebilecek.” dedi.
SOSYAL YARDIM ÇALIŞMALARI HEDEFLENİYOR
MoU’lar ile AFSÜ’nün akademik süreçlerini uluslararası standartlara uygun hâle getirmek ve öğrencilerin mesleki gelişimi için ortak araştırmalar yapmak, bilimsel bilgi ve teknik materyal alışverişinde bulunması amaçlanıyor. Kongre, konferans, sempozyum, seminer gibi ortak bilimsel toplantılar düzenlemenin, yenilikçi projeler geliştirmenin ve bunları tanıtmak için müşterek hareket edilmesinin yanı sıra tüm ortak faaliyetlerde, taraf üniversiteleri kapsayan sosyal yardım çalışmaları yürütülmesi hedefleniyor.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti