Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFSÜ’deki Tatbikat Gerçeğini Aratmadı

AFSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde, Hastane Afet Planı (HAP) kapsamında düzenlenen Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRN) Tatbikatı başarıyla tamamlandı

AFSÜ Sağlık Uygulama ve

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ndeki (AFSÜ) tatbikat gerçeğini aratmadı. Hastaların güvenliği için alınması gereken tedbirlerin ilgili personel tarafından en doğru şekilde uygulandığını dile getiren AFSÜ Hastane Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Ali Tuncer, tatbikatta emeği geçen tüm üniversite çalışanlarıyla paydaş kurum çalışanlarına teşekkür etti.

AFSÜ’deki Tatbikat Gerçeğini Aratmadı

Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Birimi (UMKE) katkılarıyla HAP kapsamında yapılan tatbikatta, Afyonkarahisar-Kütahya karayolu 10’uncu kilometrede tehlikeli madde taşıyan bir tankerin devrilmesi senaryosu üzerine yapılacak faaliyetler sınandı. Tatbikat senaryosuna göre; Tankerin devrilmesi sonucu hasar meydana gelerek gaz sızıntısı oluştu. Sürücü ve muavin gazdan etkilenerek araç içinde bilinçleri kapalı durumda yer aldılar. Kazazedeleri kurtarmaya çalışan iki vatandaş tarafından 112 arandı. Kazazedeleri kurtarmaya çalışan vatandaşlar yoğun şekilde gaza maruz kaldıkları için kendi imkânları ile hastaneye ulaştılar. Hastane Olay Yönetim Ekibi tarafından KBRN Dekontaminasyon (kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer ajanların etkisizleştirilmesi yoluyla insanların, eşyaların ve çevrenin güvenliğinin sağlanarak personel ve alan hemen hazır hale getirildi. 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi; AFAD KBRN ekibi ile 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi, görevli personel için olay yerine bir ambulansı yönlendirdi. 112 Acil Komuta Merkezi tarafından AFSÜ Hastanesine bilgi verilerek KBRN ünitesi hazır hâle getirildi. KBRN ekibi, 112 Ambulansları alanda hazır olarak bekletildi. AFAD ekibi güvenli alanda bekletilen kişileri sıra ile ılık bölgeye alarak, kişi bilgilerini kaydetti. Dekontamine edilen kişiler, soğuk bölge sınırında ilk kontrollerin yapılması amacıyla 112 Acil Ambulans Ekibine teslim edilip, ilk muayeneleri yapılan, hastaneye nakledilmesi gereken kişilerin AFSÜ Hastanesine nakledecek ambulansla nakilleri sağlandı. Afyonkarahisar AFAD birimi tarafından numune alındı. Sıcak ve ılık bölgede görevli tüm personel ile araç-gereç, malzeme, ölçüm cihazları ve taşıtlar dekontamine edildi. 112 Acil Komuta Merkezi tarafından arandıktan sonra Kriz Masası D blok 4. Kat Başhekimlik Makamında Saat 10.00’da toplandı. HAP Başkanı tarafından durum değerlendirmesi yapılarak, Acil Servis Sorumlu Hekimine bilgi verildi. KBRN ekibinin hazır bulunması ve dekontaminasyon alanını hazır hale getirilmesi talimatı ile HAP Başkanı tarafından Mor kod verilerek, kriz masası tarafından hızlı bir şekilde teknik birime bilgi verilerek havalandırma sistemi kapattırıldı. Güvenlik Sorumlusu ve Organizasyon Şefi, Alan Sorumlusu tarafından kazazedelerin tedavisinin yapılacağı alanın boşaltılıp, kapatılması için çalışma başlattı. Acil servis birimine ait geçiş kapıları kapatılarak, KBRN bantları çekilerek Güvenlik Görevlileri tarafından kontrol altına alındı.

AFSÜ’deki Tatbikat Gerçeğini Aratmadı
filter: 153; fileterIntensity: 0.31; filterMask: 0; brp_mask:0;
brp_del_th:null;
brp_del_sen:null;
module: photo;
hw-remosaic: false;
touch: (-1.0, -1.0);
sceneMode: 8;
cct_value: 0;
AI_Scene: (-1, -1);
aec_lux: 0.0;
aec_lux_index: 0;
albedo: ;
confidence: ;
motionLevel: -1;
weatherinfo: null;
temperature: 37;

AFSÜ’deki Tatbikat Gerçeğini Aratmadı