Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFSÜ’lü akademisyenlerin Covid-19 çalışmaları sürüyor

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Öğretim Üyelerinin Covid-19 ile mücadelede uluslararası literatüre katkıları sürüyor

 

AFSÜ akademisyenlerinin tanı ve tedavisinde halen zorluklar yaşanan Covid-19 salgını ile ilgili literatüre kazandırdığı çalışmalar, çeşitlenerek devam ediyor. Bu çalışmalardan biri de üst düzey alan yayınları arasındaki “Renal Failure” isimli dergide yayımlandı.
AFSÜ Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sena Ulu ve arkadaşlarının Covid-19’a bağlı olarak ortaya çıkan nefrolojik (böbrek yetmezliği vs.) ve dâhili hastalıklar ile bu hastalıkların tedavisinde uygulanması gerekenler konusunda gelinen düzey konusunda bilgi veren çalışması, Renal Failure Journal’da yayımlandı.
Çok kısıtlı yayın kabul eden A Grubu bir dergide “öncelikli önemli yayın” kategorisinde yayımlanan ve orijinal başlığı “COVID-19: A novel menace for the practice of nephrology and how to manage it with minor devastation?” olan çalışmada, salgın sürecinde Covid-19 ve böbreklerle ilgili vakalarla sıklıkla karşılaşan pratisyen hekimler, dahiliye uzmanları ve nefrologlar için yakın zamanda yayımlanan literatür gözden geçiriliyor.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti