Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFSÜ’lü öğrenciler engelli parkurunda ter döktü

AFSÜ’lü öğrenciler engelli parkurunda ter döktü

Zafer Sağlık Külliyesinde engelli parkuru kuran Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) öğrencileri, bir günlüğüne de olsa engellilerin ne tür zorluklar çektiklerini tecrübe ettiler

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Topluluğu (AFSÜ-FTR) üyesi öğrenciler Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engellilerle empati kurmak amacıyla etkinlik gerçekleştirdi.
Cafe AFSÜ önünde engelli parkuru oluşturan öğrenciler, görme ve ortopedik engellilerin şehir hayatında karşılaştıkları güçlükleri deneyimlemek için göz bandı takarak ellerindeki çubukla ve tekerlekli sandalye ile parkurda ilerlemeye çalıştı. Sekiz aşamalı dubalı parkur ve rampadan oluşan parkuru tamamlamaya çalışan öğrenciler, engellilerin destek almadan belirli bir güzergâhta hareket ederken ne tür problemlerle yüzleştiklerini yaşayarak tecrübe etti.
Etkinlik hakkında bilgi veren AFSÜ-FTR Başkanı Nurullah Ertuğrul, “Her birimiz engelli adayıyız. Topluluk Danışmanımız Öğretim Görevlisi Yunus Emre Kundakçı ile hazırladığımız etkinliğimizde engellilerin karşılaştığı sorunları arkadaşlarımıza göstermek istedik. Farklı istasyonları olan parkurumuz sayesinde arkadaşlarımıza akılda kalacak bir empati tecrübesi yaşattık. Arkadaşlarımızın etkinliğimize gösterdiği ilgiden memnun olduk. Umarız bu farkındalık ülke geneline yayılır ve engelliler şehir hayatında altyapıdan kaynaklanan daha az sorun yaşarlar.” dedi.