Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon 12 DABO’lular Türkiye Ligi’ne katılıyor

Afyon 12 DABO’lular Türkiye Ligi’ne katılıyor
Afyon 12 DABO’lular Türkiye Ligi’ne katılıyor

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından Garanti Bankası sponsorluğunda organize edilen 12 DABO faaliyetleri kapsamında yer alan 13. Türkiye Ligi Şölen müsabakaları başlıyor.
12 DABO’da her yıl organize edilen Türkiye Ligi müsabakalarının ilki olan Batı-Kuzey Grubu maçları 6-8 Mayıs tarihlerinde Bolu’da gerçekleşecek. 20 farklı bölgeden 240 üzeri sporcu ve yaklaşık olarak 40 antrenörün katılacağı müsabakalar tam bir şölen havasında geçecek.
Oynanacak maçlar sonunda seçilecek sporculardan farklı bölge karmaları oluşturulacak ve Türkiye Ligi Final şöleninde bu karmaların oluşturduğu takımlar bölgelerini temsil etmeye hak kazanacak.
12 DABO Türkiye Ligi müsabakaları Bolu’da gerçekleştirilecek Batı-Kuzey Grubu maçlarının ardından,  6-8 Mayıs tarihleri arasında Bolu’da Kuzey-Batı grubu , 17-19 Mayıs tarihleri arasında ise Çanakkale’de düzenlenecek Türkiye Ligi Finalleriyle kış dönemi çalışmaları tamamlanacak. Organizasyona gelen bölge takımları 12 sporcu ve 2 antrenörden oluşurken küçük grubu 2003-2004 doğumlu sporcular, minik grubu ise 2005 ve üzeri doğumlu sporcular oluşturacak.
Her geçen sene bölge sayısını arttıran ve Türkiye genelinde 70’den fazla il ve ilçeye ulaşan 12 DABO, 7-12 yaş arası kız ve erkek öğrencilere sosyoekonomik ve kültürel düzey gözetmeksizin basketbol oynamaya davet ederken, Türk basketbolunun geleceğine de önemli bir altyapı kaynağı yaratmaya devam ediyor.
Türkiye Basketbol Federasyonu İl Temsilcisi ve 12 DABO Afyonkarahisar Antrenörü Feyzullah Demirkale “Afyonkarahisar 12 DOBA olarak bu organizede yer almakta mutluluk duymaktayız. Bu organizasyonda Afyon 12 DABO sporcularının bu tip organizasyonlar gelişimine katkı sağlayacaktır. Bu organizasyonlar diğer illerdeki sporcular arasında bizim sporcuların farkı kalmayacaktır. Aynı zamanda bu tip organizasyonlar milli takım geçiş için ve sporcularımızın ilerlemesi için çok önemlidir. Aynı zamanda antrenörlerimizin seminer verilerek gelişimine de fayda sağlamaktadır” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)