Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon 51 vilayetin içinde en önde

İl Genel Meclisi (İGM)
Afyon 51 vilayetin içinde en önde

İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda basın toplantısı düzenledi. Sel, MHP Milletvekili Mehmet Parsak’ın kapanan beldelerde çöp toplanmadığı ve itfaiye aracı bulunmadığı ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını açıkladı
HİZMET AKSAMASI YOK
İGM Başkanı Salih Sel basın toplantısını geçen hafta MHP Milletvekili Mehmet Parsak’ın TBMM’de yaptığı konuşmaya cevap vermek için düzenlediğini söyledi. Parsak’ın TBMM’de, “Kapanan beldelerde çöpler toplanmıyor. İtfaiye araçları yok.” ifadelerini kullandığını belirten Sel; “Son basın toplantımızda da konuya açıklık getirmiştik. Ana arterlerde kapanma olduğun da birkaç gün çöp toplanmadı. Onun dışında hizmet aksaması yok. Tüm kapanan beldeleri gezerek bunun teyidi alınabilir. Kapanan beldelerde ki itfaiye araçlarının oldukları yerde kalmasına karar verdik. Meclis kararını tüm basın mensuplarına dağıttık” dedi.
KÖY ÇÖPLERİ SADECE
AFYON’DA TOPLANIYOR
15-20 Aralık tarihleri arasında Antalya’da İl Genel Meclisi Üyeleri Derneği’nin yaptığı toplantıya 51 vilayetin İGM üyelerinin katıldıkklarını belirten Salih Sel, aynı konuların o toplantıda da görüşüldüğünü söyledi. Afyonkarahisar dışında köylerde çöp toplayan başka bir vilayet olmadığını kaydeden Sel; “Belediyesi kapanıp köye dönüşen yerleşim yerleri ve diğer köylerimiz dahil bütün köylerimiz de çöpler toplanıyor. Başka bir vilayette böyle bir durum yok. Afyon akla gelen her konuda 51 il içerisinde en önde olan il. Benzeri bir çalışma yok. Vali Bey ile birlikte yaptığımız toplantılar da biz en çok sıkıntının kapanan beldeler de olduğunu gördük. Bu nedenle en fazla yatırımı da kapanan beldelere yaptık” diye konuştu.
ESAS AMAÇ
KÖYLERE HİZMET
Ana konunun kapanan beldelerde hizmet aksaması olmadığını söyleyen ve bunun dışında ki konularda da bilgi veren İGM Başkanı Salih Sel, 2016 döneminde Afyon’ın hiçbir köyünde yangın söndürme tankeri olmayan köy kalmayacağını ifade etti. MHP Milletvekili Mehmet Parsak’ın hiçbir bilgi almadan TBMM’de konuştuğunu belirten Sel; “Köy statüsüne dönüşen beldeler bizim alanımıza giriyor. Bilindiği üzere bizim esas amacımız köylere hizmet götürmektir. Özel idarenin ana görevi bu. İl ve ilçe merkezlerinde okul, spor, tarım v.d hizmetleri biz yapıyoruz” şeklinde konuştu.
AFJET BEĞENİ TOPLADI
İl Genel Meclisi Üyeleri Derneği Başkanı Satılmış Gürbüz’ün Antalya’da ki toplantıda kendisine söz verdiğini belirten Salih Sel, toplantı da izlettikrdikleri tanıtım filmi ile AFJET A.Ş’yi etkin tanıttıklarını söyledi. Filmin altın portakal alabilecek kadar beğenildiğini ifade eden Sel; “AFJET’in tanıtımını 13 dakikalık film sunumu ile yaptık. AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk teknik olarak bazı şeyleri izah etti. Bende genel bilgi verdim. Emekli eski valiler bundan sonraki toplantıyı Afyon’da yaparak AFJET’i görmek istediklerini belirttiler. Sekiz vilayette proje yaptığımızı da aktardık. Bilgilerimizi saklamamamız da beğenildi” ifadelerini kullandı.
16 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPILDI
Salih Sel, AFJET A.Ş’nin 3 megawaytlık elektrik üretimine Haziran ayında başlayacağını kaydetti. Elektrik üretiminin yeni bir kuyudan değil mevcut kaynaktan yapılacağını belirten Sel; “Boşa giden bir kaynaktan 16 trilyon lirayı bulan bir yatırım yapıyoruz. Bu sistem kendisini 3,5 yılda amorti edecek. AFJET’in elektrik üretiminden elde edeceği geliri olacak. Tesisi yaptığımız alanı da satın aldık. Sadece yatırım yapmakla kalmıyor, yatırım yapacağı arazileri de alan AFJET A.Ş gayrimenkul elde ediyor. Çamaşır yıkama-kurutma, sebze-meyve kurutma çalışması düşünüyoruz. AFJET bizim göreve başladığımız 2009 yılı Nisan ayından bu tarafa çok büyük mesafe kat etti. AFJET Türkiye’de tek elden su dağıtımında örnek gösterilen bir kuruluştur” ifadelerine yer verdi. >> Burcu AYDIN’ın haberi