Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon Araştırmaları Sempozyumu düzenlenecek – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve
Afyon Araştırmaları Sempozyumu düzenlenecek

Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, 8. Uluslararası Afyonkarahisar Araştırmaları Sempozyumu’na hazırlanıyor. İlki 1990 yılında olmak üzere 7 kez yapılan Afyonkarahisar Araştırmaları Sempozyumu’nun sekizincisi, uluslararası boyutta 5-7 Nisan 2018 tarihlerinde Akrones Hotel’de yapılacak. Bilimadamı ve uzmanların yanı sıra Afyonkarahisar halkının da izleyici olarak katılacağı sempozyumun büyük ilgi görmesi bekleniyor. Çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan Afyonkarahisar’ın; tarihsel değerleri, kültürü, edebiyat ve folklorik yapısı ile sahip olduğu zenginliklerinin irdeleneceği Uluslararası Afyonkarahisar Araştırmaları Sempozyumu’nda sunulacak bildiriler gelecekte bilimsel araştırmalara ışık tutacak.
Daha önce başka bir bilimsel toplantıda sunulmamış ve makale olarak herhangi bir yayım organında yayımlanmamış bilimsel çalışmaların bildiri olarak kabul edileceği bilgi şöleni için ilk davet mektupları çok sayıda bilim adamı, araştırmacı ve halk kültürüne ilişkin çalışmaları ile tanınan uzmanlara gönderildi. Sempozyum için ilk davet mektubunu alan bilim adamı ve uzmanların bildiri özetlerini 26 Ocak 2018 tarihine kadar Sempozyum Sekreterliğine bildirmeleri gerekiyor.
Sempozyumda bildirilerin sunulmasıyla ilgili ayrıntılı program 9 Mart 2018 tarihinden itibaren sempozyumun internet adresinden öğrenilebilecek.5-7 Nisan 2018 tarihlerinde 3 gün sürecek Sempozyumda sunulan bildirilerin tam metni 20 Nisan 2018 tarihine kadar Sempozyum Sekreterliği’ne ulaştırılacak.  
Her konuşmacının sunum süresi 20 dakikayla sınırlandırılırken Sempozyumda sunulan bildiriler Afyonkarahisar Belediyesi tarafından kitaplaştırılarak değerli bir kaynak haline getirilecek. 1990 yılında başlayan ve bugüne kadar yapılan 7 ayrı sSempozyumda toplam 233 bildiri 7 ayrı kitapta toplandı.