Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon Belediye oynadı Tofaş kazandı

Türkiye Basketbol Ligi’nin normal
Afyon Belediye oynadı Tofaş kazandı

Türkiye Basketbol Ligi’nin normal maçlarının tamamlanmasından sonra oynanan Play-Off maçlarında Tofaşspor’la karşılaşan Afyon Belediyespor ilk maçı 105-68, ikinci maçı 109-67’lik skorla kaybetmişti. Afyonkarahisar’da oynanan üçüncü maçta yüksek tempoda geçen mücadeleyi de Tofaşspor 78-93’lük skorla kazanarak seriyi 3-0 tamamlandı.
İlk iki maçın aksine daha çok çekişmeye sahne olan karşılaşmada Tofaş tecrübeli oyuncularıyla 93-78 galibiyete ulaştı. Normal sezonda her maç salonu hınca hınç dolduran Afyon seyircilerinin özellikle pota arkasını boş bırakması dikkat çekerken salonda ciddi boşluklar oldu. Takımlar arasındaki performans farkı maçın kopma anlarında ortaya çıktı.
Maça iyi başlayan taraf Afyon Belediye oldu. İlk 6 dakika boyunca Tofaş’a öne geçme imkanı vermeyen Afyon Belediye ilk çeyreğin son anlarında yaptığı hatalarla Tofaş’ın öne geçmesine izin verdi. İlk çeyrekte istediği oyunla başlayan Afyon Belediyespor rakibinin atakları karşısında yaptığı hatalar sonucunda rakibinin öne geçmesine engel olamadı. İlk çeyrek 27-19 Tofaş üstünlüğü ile tamamlandı.  
İkinci çeyreğe yine hızlı başlayan Afyon Belediye iki yabancı oyuncusunun ağırlığını ortaya koymasıyla farkı kapatmaya başladı. Weaver özellikle pota altında müthiş bir performans sergilerken takımını da rakibe yaklaştırdı. Bu çeyreği Afyon 22-19 kazanırken devre arasına takımlar 41-46 Tofaş üstünlüğü ile gitti.
Afyon Belediye ikinci yarıya potaya yakın atışlar kullanarak başladı. Rakibin farkı açmasına izin vermeyen Afyon, oyunun temposunu istediği seviyede tuttu. Yine de yapılan kolay top kayıplarıyla Tofaş yeniden ritmi yakalayarak farkı çift hanelere taşımayı başardı. Afyon Belediye özellikle Sammy Mejia’nın üstündeki baskıyı arttırarak rakibi düzen dışına çıkarmaya çalıştı. Üçüncü çeyreğin sonunda iki takımda dış atışlardan isabet buldu. Son çeyreğe Tofaş’ın 67-57 üstünlüğü ile gidildi.
Son çeyreğe maçın başından eli çok sıcak olan Orçun’un üçlüğüyle başlayan Afyon’a cevap veren ikili Ümit ve Hadi oldu. Tofaş tecrübeli oyuncularıyla farkı açmaya başladı. Kolay atışlardan faydalanamayan Afyon’a karşı dış atışlarla etkili olan Tofaş farkı son 5 dakikaya girerken 17 sayıya kadar çıkardı. Bu dakikadan sonra 3 hücum üst üste üçlük isabeti bulan Afyon farkı 9 sayıya indirdi. Kaya Peker takımını krizden kendine özel basketiyle çıkardı. Son iki dakikaya 14 sayı farkla Tofaş önde girdi. Geri kalan sürede gösterilen çaba yetersiz olurken taraftarlar iki takımı da alkışladı. Maçın sonunda 78 -93 kazanan Tofaşspor seriyi 3-0’lık skorla tamamladı. (Kocatepe Haber Merkezi)