• Haberler
  • Gündem
  • Afyon'da Belediyeler Kapatılacak İddialarına Milletvekili Özkaya'dan Yanıt: Kapanma Yok, Yasa Gereği Değişiklik Var!

Afyon'da Belediyeler Kapatılacak İddialarına Milletvekili Özkaya'dan Yanıt: Kapanma Yok, Yasa Gereği Değişiklik Var!

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, KHK ve Anayasa Mahkemesi kararı sonrası gündeme gelen belediye düzenlemesine açıklık getirerek, 'Afyonkarahisar'da hiçbir belediyenin kapatılması söz konusu değil' dedi.

“BELEDİYELERİN KAPATILMASI SÖZ KONUSU DEĞİL”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, bazı yerel basın organlarında kendisiyle ilgili çıkan haberlerin gerçek dışı olduğunu belirterek, yapılan son yasal düzenlemenin içeriğinin çarpıtıldığını söyledi. Özkaya, “Afyon’da bugün itibarıyla hiçbir belediyenin kapatılması söz konusu değildir; bu konuyla ilgili herhangi bir düzenleme yoktur.” dedi.

“703 SAYILI KHK, ANAYASA MAHKEMESİ TARAFINDAN İPTAL EDİLDİ”

Özkaya, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçiş sürecinde kamu tüzel kişiliğine sahip bazı yapıların Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle ya da kanunla kurulabileceğine ilişkin düzenlemelerin Anayasa’da yer aldığını hatırlattı. Ancak Anayasa Mahkemesi’nin, 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yi (KHK) iptal ettiğini belirten Özkaya, bu iptalin gerekçesinin birçok konunun yalnızca kanunla düzenlenmesi gerektiği olduğunu vurguladı.

“BELEDİYE KURULMASI VE KAPATILMASI YALNIZCA KANUNLA YAPILABİLİR”

Anayasa Mahkemesi’nin kararı sonrasında, belediyelerin kuruluşu veya kapatılmasının yalnızca yasa ile yapılabileceğine yönelik bir hukuki zorunluluğun ortaya çıktığını ifade eden Özkaya, “Bugün yapılan düzenleme, belediyelerin ancak Belediye Kanunu’na açık hüküm konularak kurulabileceğini ya da kapatılabileceğini ifade etmektedir.” şeklinde konuştu.

“OKUMADAN YORUM YAPIYORLAR”

Afyonkarahisar’daki bazı yerel gazetecilerin konuyu yeterince incelemeden ve anlamadan kendisine isnatlarda bulunduğunu belirten Özkaya, “Hayatlarını Ali Özkaya karşıtlığına, geçim kaynaklarını ise bu düşmanlık üzerine kuran bir kısım Afyonkarahisar’daki yerel gazeteciler, konuyu okumadan, bilmeden ve anlamadan bir kanun düzenlemesiyle ilgili bize isnatta bulunmuşlar. Bu tartışma aslında okuduğunu anlayabilme kapasitesi ve kabiliyetinin testidir.” diye konuştu.

Kocatepe Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme