Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyon dünya çapında spor markası olacak”

“Afyon dünya çapında spor markası olacak”

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ekstrem sporlar, kış sporları, su sporları olmak üzere her alanda Afyonkarahisara’ın tüm dünyanın bildiği bir spor ve marka destinasyonu olacağını açıkladı

 

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Afyonkarahisar’a yapılacak yatırımlarla ilgili açıklama yaptı.
“AFYON İSTİŞARE TOPLANTISINDA MASAYA YATIRILDI”
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, mübarek Ramazan ayında Afyonkarahisar’a yapılacak yatırımları değerlendirdiği ziyaretinin çok bereketli olduğunu belirtti. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Afyonkarahisar’da tamamlanan çok ciddi projeleri olduğunu söyleyen Kasapoğlu, “Afyonkarahisar Belediyesi ve bakanlığımızın işbirliği ile yürüttüğümüz çalışmalar var. Bu çalışmalar ciddi bir boyuta geldi. Tabii ki dinamik ve hızlı şekilde gelişen bir ülke olmamız hasabiyle bu çıtayı her geçen gün daha yükseğe taşıma gayretlerimiz vardır. 2023, 2053 ve 2071 vizyonumuz vardır. Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde ülkemizin her alanda ki dönüşümü sağlık, ekonomi, alt yapı, eğitim ve tabii ki gençlik ve spor vazgeçilmezlerimiz arasındadır. Bu noktada hamd olsun Afyonkarahisar’da Sayın Milletvekillerimiz, Sayın Valimiz ve Sayın Belediye Bakşanımızla bilikte ciddi bir istişare toplantısı gerçekleştirdik. Hamd olsun hem Afyonkarahisar merkezi hem de ilçelerimiz, köylerimiz adına futbolu, basketbolu, voleybolu, tenisi, yüzmesi pek çok branşı farklı şekilde güçlendirecek tesislerimizi ve ilgili lokasyonlarımızı konuştuk. Havuzlarıyla, salonlarıyla ve semt sahalarıyla, basketbolu, voleyboluyla pek çok alanda hizmet verecektir.” dedi.
“BİNİCİLİK VE SU SPORLARI ÇALIŞMALARI TAMAMLANACAK”
Sözünü ettiği yatırımların yanında Gençlik Merkezlerinin de hizmet vereceğini ifade eden Kasapoğlu şunları kaydetti:
“Afyonkarahisar’da yeni bir dönemi başlatıyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum. Emre Gölü etrafındaki çalışmalarımızı inceledik. Bilindiği üzere orada binicilikle ilgili, su sporlarıyla ilgili çalışmalar var. İnşallah onları en kısa sürede tamamlayacağız. Birlikte incelediğimiz Akarçay’ın etrafındaki Kano Merkezi ve onunla birlikte kadınlarımız odaklı inşa edeceğimiz fitnes salonlarımızı yerinde gördük. Tüm bunların hayırlı olmasını diliyorum.”
“AFYON’DA GÜZEL
İŞBİRLİĞİ VAR”
Bakan Kasapoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve Vali Gökmen Çiçek’e örnek işbirlikleri için teşekkür ederek, “Ben Sayın Milletvekillerimize, Sayın Belediye Başkanımıza ve Sayın Valimize teşekkür etmek istiyorum. Çünkü Afyonkarahisar’da güzel bir işbirliği, güzel bir sinerji var. İnşallah bu sinerjinin etkisiyle hem bu yatırımlarımızı hızlı bir şekilde Afyonkarahisarımıza, ilçelerimize kazandıracağız. İnanıyorum ki bunları Gençlik Merkezlerimizle, Sultandağı ilçemizde inşa edeceğimiz Gençlik Kampımızla yurdumuzun dört bir yanından buraya gelecek gençlerimize bu hizmetleri kardeşlik iklimini sağlayarak vereceğiz. Hem sporcular hem de spor turizmi açısından hem yarının donanımlı gençleri açısından inşallah çalışmalarımız ülkemiz için güçlü yarınlarımız için devam edecek. Tüm bunlar bizlere ayrı heyecanlar verecek. Her bir yatırımın hayırlı olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.
“AFYON GENELİNDE YÜZME BİLMEYEN KALMAYACAK”
Kasaploğlu, yurt genelinde “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesinin devam ettiğini, pandemi şartlarına rağmen hedefe ulaştıklarını, kısıtlamaların ardından yeni bir atılım gerçekleştireceklerini ifade etti. Afyonkarahisar Belediyesi’nin devam eden inşaat çalışmalarına katkı vererek ivme kazandıracaklarını söyleyen Kasapoğlu, “Afyonkarahisar ve ilçelerinde yüzme bilmeyen kalmayacak. Bu da bizim önemli iddialarımızdan biridir. Okçulukla ilgili çalışma Belediyemiz tarafından sürdürülen çalışmaya katkı vereceğiz. Geleneksel sporlarımız hem Gençlik Merkezlerimizde hem de Afyonkarahisarımızın merkezinde inşallah ayrı bir ivme kazanacaktır. Bunlarla birlikte on bin pota kapsamında 150 potamızı da il merkezi ve ilçelerimize kazandırarak yeni dev adamları ülkemize kazandıracağız. İnşallah sokak basketbolunu da geliştireceğiz. Bu heyecanı yaşatmak istiyoruz. Ekstrem sporlarla, kış sporlarıyla, su sporlarıyla her alanda inşallah Afyonkarahisar tüm dünyanın bildiği bir spor destinasyonu olacaktır. Bir marka destinasyonu olacak. İnşallah bunu el birliğiyle sağlayacağız. Güreş ve atletizmle tüm branşlarla inşallah bu çıtayı yukarı taşıyacağız. Bu çalışmalara katkı sağlayanlara ve ev sahiplikleri nedeniyle Afyonkarahisar halkına teşekkür ediyorum.” diye konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

 

“TÜRKİYE’NİN EN DONANIMLI
SPOR LİSESİNİ İNŞA EDECEĞİZ”
Afyonkarahisar yatırımlarıyla ilgili değerlendirmeyi Kocatepe Spor Kompleksi üzerinde yapan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Bulunduğumuz bölge bilindiği üzere spor kompleksimizdir. Spor kompleksimiz içerisinde; stadyumumuz, tenis kortlarımız, salonlarımız bulunmaktadır. Bunlarla entegre bir şekilde faaliyet gösterecek Türkiye’nin en donanımlı Spor Lisesini yine buraya el birliği ile inşa edeceğiz. İnşallah Spor Lisesi inşaatı da başlamış olacak. Sadece Afyonkarahisar insanımıza değil tüm bölgeye hitap edecek bir Spor Lisesi olacak. Bununla birlikte tabii sporcularıyla sadece yerel ölçekte değil, tüm dünya da ayyıldızlı bayrağımızı dalgalandırıp, şampiyonluk elde ederek İstiklal Marşımızı dinletecek sporcularımızı, şampiyonlarımızı inşallah Afyonkarahisarımızdan, ilçelerimizden yetiştireceğiz.” ifadelerine yer verdi.