Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon Ege’de üçüncü oldu

Afyonkarahisar, Ticaret Bakanlığı tarafından

Afyonkarahisar, Ticaret Bakanlığı tarafından sürdürülen Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Projeleri’nde (UR-GE) Ege Bölgesi’nde İzmir ve Denizli’den sonra üçüncü sırada yer aldı

 

İhracatı geliştirmeye yönelik planlanan UR-GE projelerini Afyonkarahisar’da ilk kez Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası uyguladı. 2016-2019 yılları arasında ATSO tarafından yürütülen Doğaltaş Sektörü Güç Birliği UR-GE Projesi ve ardından yine ATSO’nun uyguladığı Afyonkarahisar İhracatı Arttırma UR-GE Projesi ile doğaltaş sektörünün pazarının genişletilmesi çalışmaları yapıldı. Projelerin başlangıcında, faaliyetler öncesinde ihtiyaç analizi çalışması ile planlamalar gerçekleştirildi.
Bu projeler kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai şehrinde gerçekleştirilen Middle East Stone Fuarı’na katılım sağlandı. Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri’nin New-York ve Chicago eyaletlerinde, Singapur’da ve Avustralya’nın Melbourne ve Sidney şehirlerinde ikili iş görüşmeleri (B2B), fabrika ve ürün sergisi ziyaretleri gerçekleştirildi. Projeler kapsamında katılımcı firmalara Tedarik Zinciri ve Yeni Nesil Dış Ticaret Eğitimleri de verildi.
2021 yılından itibaren ise ATSO, Afyonkarahisar Makine Sektörü Kümelenmesi UR-GE Projesi’ni sürdürüyor. Makine sektörünün kümelenmesi esaslı proje kapsamında yer alan firmaların, ihracatlarının artırılması, uluslararası rekabetlerinin geliştirilmesi, gereksinim duyabilecekleri danışmanlık ve eğitim eksiliklerinin giderilmesi amaçlanıyor. Bu bağlamda katılımcı firmalarla bir araya gelindi, ihtiyaç analizi gerçekleştirildi ve 2022 yılı planlaması yapıldı.
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, “Biz projelere verdiğimiz önemle ‘Projeci Oda’ olarak anılmaya başladık. Ticaret Bakanlığımız’ın desteğiyle sürdürdüğümüz UR-GE projelerimizi bu bağlamda çok önemsiyoruz. UR-GE projelerimizle ihracat yapan firmalarımızın yeni pazarlara açılmasını kolaylaştırıyor, farklı ülkelerdeki işletmelerle temasa geçmesini sağlıyoruz. Bu projelerimiz, aynı zamanda sektörlerimizde birlik ve beraberliği de kuvvetlendiriyor. UR-GE projelerinde Ege Bölgesi’ndeki 9 şehir arasında üçüncü sırada olmamız dolayısıyla mutluluk duyuyorum.” dedi. >> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi